Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To 5G είναι έτοιμο για απογείωση με 19 συσκευές διαθέσιμες το 2019

Μέσα σε ένα έτος το 5G, η επόμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας, έχει ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό και πρόκειται να “απογειωθεί” το 2019 με την εμφάνιση των πρώτων συσκευών 5G στην αγορά αλλά και την ολοκλήρωση των τεχνολογικών προτύπων.
Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Hong Kong μεγάλη εκδήλωση της Qualcomm για το 4G / 5G με τον Thomas Noren της Ericsson να αναφέρει ότι τα πρώτα Smartphones 5G απέχουν μόλις μερικούς μήνες από τα ράφια των καταστημάτων και θα ανοίξουν το δρόμο για ένα κύμα νέων υπηρεσιών.
Ο πρόεδρος της Qualcomm, Cristiano Amon, ανέφερε συγκεκριμένα ότι αναμένονται 18-19 μοντέλα 5G μέσα στο 2019

Τον περασμένο Ιούνιο έγινε ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη των δικτύων 5G μια και ο παγκόσμιος οργανισμός 3GPP, με πάνω από 600 μέλη, ανακοίνωσε τις προδιαγραφές του αυτόνομου συστήματος 5G πάνω στο οποίο θα κτιστούν όλα τα δίκτυα και οι υπηρεσίες από εδώ και πέρα.

Ο Νόρεν ανέφερε: “Αν κοιτάξουμε πίσω, μόλις πριν από ένα χρόνο, η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική, αφού υπήρχαν ερωτήματα ακόμα και για τον λόγο ύπαρξης του 5G. Από τότε τα πράγματα έχουν προχωρήσει σημαντικά

Το 5G εκτός από υψηλότερες ταχύτητες στις φορητές συσκευές θα έχει και μια πληθώρα άλλων εφαρμογών όπως ταχύτατη σταθερή πρόσβαση στο Internet (μια και προσφέρει ταχύτητες επιπέδου Gigabit), μεγάλες ωφέλειες στο IoT αλλά και εντυπωσιακές εφαρμογές τηλεπαρουσίας / AR / VR σε πραγματικό χρόνο επιτρέποντας μια απομακρυσμένη εγχείριση για παράδειγμα. Πολλοί είναι αυτό που αναφέρουν ότι ειδικά η Virtual Reality θα επωφεληθεί τα μέγιστα και θα αναπτυχθεί σημαντικά με το 5G. 

Τέλος, το μεγάλο εύρος ζώνης που προσφέρει το 5G θα μειώσει το κόστος μεταφοράς δεδομένων στο 1/10 του 4G! Με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικιακές και εταιρικές εφαρμογές αναφορικά με την μείωση του κόστους αλλά και την ανάπτυξη κλίμακας σε κάθετες βιομηχανίες, όπου ο όγκος των μεταφερόμενων δεδομένων διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις