Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ripple επιχορηγεί την Coil για τη προώθηση του XPR και το disrupt στις συνδρομές περιεχομένου

H Coil είναι μια πλατφόρμα ανταγωνιστική του Medium και έχει στόχο να φέρει “έυκολα” έσοδα στους δημιουργούς περιεχόμενου online. Μόλις δέχτηκε μια μεγάλη επιχορήγηση 1 δις XPR (273 εκατ. δολάρια) από την Ripple με στόχο την προώθηση του κρυπτονομίσματος XPR για πληρωμές στο ευρύ κοινό.

Οι δημιουργοί περιεχομένου θέλουν περισσότερες επιλογές και έλεγχο του τρόπου με τον οποίο κερδίζουν χρήματα αλλά και διανέμουν το περιεχόμενό τους“, δήλωσε ο Stefan Thomas, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Coil και συν-δημιουργός του πρωτοκόλλου Interledger.

Τα διαφημιστικά μοντέλα και τα μοντέλα συνδρομών σε sites περιεχομένου είναι έτοιμα για το disruption“, δήλωσε ο Ethan Beard, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Xpring της Ripple.
Οι χαμηλού κόστους και ταχείες συναλλαγές του XRP το καθιστούν ιδανικό εργαλείο για να προσφέρει μια εναλλακτική μέθοδο δημιουργίας εσόδων και να έχει θετικό αντίκτυπο στους δημιουργούς. Στην Xpring, χτίζουμε υποδομές και υποστηρίζουμε έργα που επιτρέπουν το Internet of Value και αυξάνουν την αξιοποίηση του XRP – είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε το Coil και την ομάδα στο ταξίδι τους” συνέχισε.
Η Xpring είναι μια πρωτοβουλία της Ripple για να αναπτύξει υποδομές και να συνεργαστεί με καινοτόμα έργα blockchain για να αυξήσει την υιοθέτηση του XRP στο ευρύ κοινό.

Το Coil θα χρησιμοποιήσει το 1 δισεκατομμύριο XRP για να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα δημιουργών, προγραμματιστών, εταιρειών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που χρησιμοποιούν το XRP μέσω ενός ανοικτού προτύπου δημιουργίας εσόδων στο Web. Ένα μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να συμβάλει στην προώθηση του Coil μεταξύ των δημιουργών, των αναγνωστών και των στρατηγικών εταίρων. Νωρίτερα φέτος, η Coil ανακοίνωσε την επένδυσή της στην Imgur αλλά και στην Cinnamon, μια υπηρεσία προβολής βίντεο, ενώ έχει πάρει και 4 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση Seed.

Η Coil ιδρύθηκε το 2018 από τον Stefan Thomas, πρώην CTO της Ripple, και βγήκε στον αέρα τον Μάιο του 2019 με τη πλατφόρμα της να επιτρέπει στους δημιουργούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, να δημοσιεύουν δημόσιο και αποκλειστικό περιεχόμενο, το οποίο είναι αυτόματα ενεργοποιημένο για “streaming πληρωμών”. Οι δημιουργοί μπορούν να δημιουργούν έσοδα από το blog τους ή το κανάλι τους στο YouTube ή στο Twitch προσθέτοντας μια απλή ετικέτα. Εφόσον οι συνδρομητές της Coil διαβάζουν ή βλέπουν το περιεχόμενό τους μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο χρήματα στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι τους μέσω του πρωτοκόλλου Interledger σε XPR ενώ μπορούν να πληρωθούν και σε δολάρια.

Εκείνοι που θέλουν να υποστηρίξουν τους δημιουργούς μπορούν να συμμετάσχουν στο Coil με μηνιαία συνδρομή $5 και έτσι με μια συνδρομή παρέχεται πρόσβαση σε δεκάδες δημιουργούς περιεχομένου, ενώ δεν υπάρχουν κόστη συμμετοχής στη πλατφόρμα για τους δημιουργούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις