Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Goldman Sachs: “Όχι” στις IPOs εταιρειών που αποτελούνται μόνο από άντρες

H Goldman Sachs δεν θα εισάγει από εδώ και στο εξής στο χρηματιστήριο καμία εταιρεία της οποίας το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται μόνο από άντρες.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο David Solomon, διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού, δήλωσε ότι στόχος της νέας πρωτοβουλίας είναι να μπουν περισσότερες γυναίκες στα εταιρικά διοικητικά συμβούλια. Είπε επίσης ότι, από το 2021, οι όροι της τράπεζας θα γίνουν πιο αυστηροί και θα απαιτούνται πια τουλάχιστον δύο “διαφορετικά” μέλη.

“Κοιτάζω τις δημόσιες εγγραφές των τελευταίων χρόνων και η απόδοση αυτών όταν υπήρχε κάποια γυναίκα στο συμβούλιο ήταν σημαντικά καλύτερη από την απόδοση αυτών που αποτελούνταν αποκλειστικά από άνδρες“, δήλωσε ο Solomon στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και πρόσθεσε:

“Έτσι ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, δεν πρόκειται να εισάγουμε καμία εταιρεία στο χρηματιστήριο εκτός αν υπάρχει τουλάχιστον ένας “διαφορετικό” μέλος το διοικητικό συμβούλιο, με έμφαση στις γυναίκες”.

Σημειώνεται ότι, λέγοντας “διαφορετικό”, η τράπεζα εννοεί κάθε κοινωνική ομάδα που υποεκπροσωπείται για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου, του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της εθνικότητας κ.ο.κ.

Σε δήλωση της προς την Post, η Goldman ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την πολιτική σε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες έχει πλειοψηφικό μερίδιο συμμετοχής. Η τράπεζα δήλωσε επίσης ότι θα παρέχει σε κάθε ιδιωτική εταιρεία που ενδιαφέρεται, πρόσβαση σε ένα δίκτυο δυνητικών υποψηφίων για το διοικητικό της συμβούλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις