Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η General Motors επενδύει 2,2 δις σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα

Η General Motors ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πρόκειται να επενδύσει 2,2 δις δολάρια στο εργοστάσιο που διαθέτει στο Ντιτρόιτ προκειμένου να παράγει πλήρως ηλεκτρικά ημιφορτηγά και SUV, καθώς και ένα αυτόνομο μοντέλο που πρόκειται να κυκλοφορήσει από την θυγατρική της, Cruise.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει επίσης 800 εκατ. δολάρια επιπλέον σε προμηθευτές εργαλείων και άλλα projects που συνδέονται με την παραγωγή των οχημάτων.

Η GM θα ξεκινήσει αυτό το νέο πρόγραμμα με ένα ηλεκτρικό ημιφορτηγό που σκοπεύει να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021. Το Cruise Origin, ένα ηλεκτρικό αυτόνομο λεωφορείο που έχει σχεδιαστεί για κοινόχρηστη χρήση, θα είναι το επόμενο όχημα που θα ξεκινήσει να παράγεται στο εργοστάσιο του Ντιτρόιτ.

Το εργοστάσιο αυτό θα είναι το πρώτο το οποίο η εταιρεία αφιερώνει αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση. Όταν θα είναι πλήρως λειτουργικό, θα δημιουργήσει πάνω από 2,200 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τη GM.

Η ανακοίνωση της επένδυσης, έρχεται μετά τη “συμμαχία” της αυτοκινητοβιομηχανίας με την LG Chem (θυγατρική της LG), με στόχο την μαζική παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν τον Δεκέμβριο όι θα επενδύσουν συνολικά 2,3 δισ. δολάρια στη νέα κοινοπραξία και θα δημιουργήσουν μια μονάδα ειδικά γι’αυτόν τον σκοπό, σε εργοστάσιο στο Οχάιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις