Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ΕΚΤ διοργανώνει 48ωρο hackathon αφιερωμένο στην AI

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματοποιεί “μαραθώνιο” προγραμματισμού αφιερωμένο στην εφαρμογή της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο “Supervisory Data Hackathon”, όπως ονομάζεται, διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Reply, τεχνολογική εταιρεία με έδρα το Τορίνο, και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Φεβρουαρίου στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Στον μαραθώνιο θα συμμετάσχουν συνολικά 80 άτομα από την ΕΚΤ, τη Reply και άλλες εταιρείες, με στόχο να αναζητήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να “εκμεταλλευτούν” ταχύτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό, το μεγάλο αριθμό εποπτικών δεδομένων που συγκεντρώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε συγκεκριμένους τομείς μεταξύ των οποίων, η ποιότητα των δεδομένων και οι δείκτες κινδύνου. Οι πιο υποσχόμενες προτάσεις θα επεξεργαστούν για 48 ώρες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από πολυεπιστημονικές ομάδες που θα συμμετέχουν.

Σύμφωνα με τη Reply, η συγκεκριμένη διοργάνωση παρέχει έναν προστατευόμενο χώρο για τη δημιουργική ανάπτυξη νέων ιδεών και πρωτότυπων λύσεων γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, σε ένα σύντομο χρονικό πλαίσιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις