Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κορυφαία στελέχη “εγκαταλείπουν” τη SoftBank και το Vision Fund

Κορυφαίο στέλεχος του Vision Fund της SoftBank “αποχωρεί”, αφότου εξέφρασε τις ανησυχίες του για κάποια “προβλήματα” του ομίλου, ο οποίος πράγματι είχε μια σειρά αποτυχιών μέσα στο 2019, με μεγαλύτερη αυτή της επένδυσης στη WeWork.

Ο Michael Ronen, πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs που εντάχθηκε στη SoftBank το 2017, δήλωσε στους Financial Times ότι “διαπραγματεύεται τους όρους της αναμενόμενης αποχώρησης του” για αρκετές εβδομάδες. Ο Ronen ήταν managing partner των αμερικανικών επενδύσεων του Fund και είχε επενδύσει κυρίως στον τομέα των μεταφορών και των logistics.

Την ίδια ώρα, το Business Insider μεταδίδει ότι ο Michelle Horn, πρώην partner της McKinsey, ο οποίος προσχώρησε στην SoftBank ως chief people officer πέρυσι, έχει επίσης αποχωρήσει. Η SoftBank βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για το μέλλον ενός ακόμα στελέχους στον όμιλο, του Ron Fisher. Ο Fisher είναι για χρόνια το “δεξί χέρι” του Masayoshi Son, CEO της SoftBank, και ήταν ο κορυφαίος υποστηρικτής της επένδυσης της SoftBank στην WeWork, σύμφωνα με τους FT.

Όπως φαίνεται, ο Son, η κινητήριος δύναμη του Vision Fund, μένει “μόνος” ενώ παλεύει να εξασφαλίσει χρήματα για το δεύτερο χρηματοδοτικό ταμείο. Σημειώνεται ότι το δεύτερο Vision Fund αρχικά σχεδιάστηκε με την προοπτική να σηκώσει 108 δισ. δολάρια, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει μόλις 38 δις από την ίδια τη SoftBank.

Τον Ιούλιο, ο κολοσσός είχε ανακοινώσει έναν αριθμό επενδυτών, οι οποίοι είχαν υπογράψει – μη δεσμευτικά – προσύμφωνα για να συμμετάσχουν στο επενδυτικό όχημα. Μεταξύ αυτών ήταν οι Apple, Microsoft και Bank of Kazakhstan. Ωστόσο, μέχρι σήμερα καμία από αυτές τις εταιρείες δεν έχει δώσει κάποια “ένδειξη” ότι τελικά θα επενδύσει στο Fund.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις