Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τεχνολογίες augmented reality ενσωματώνει στα logistics η DHL

Η DHL πραγματοποίησε επιτυχώς ένα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμής ‘έξυπνων γυαλιών’ και τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας στην Ολλανδία. Σε συνεργασία με τη Ricoh, η οποία είναι και πελάτης της DHL, και την Ubimax, εξειδικευμένη εταιρεία στις λύσεις wearable computing, δοκιμάστηκαν λύσεις νέας τεχνολογίας για την εφαρμογή τους στη διαδικασία συλλογής μέσω όρασης (vision picking) στις λειτουργίες της αποθήκης.

Το προσωπικό καθοδηγήθηκε στην αποθήκη από γραφικά που εμφανίζονταν σε ‘έξυπνα γυαλιά’ με στόχο την επιτάχυνση στη διαδικασία συλλογής και τη μείωση των λαθών. Το πιλοτικό πρόγραμμα απέδειξε ότι η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας προσφέρει πρόσθετη αξία στα logistics και συνετέλεσε σε 25 τοις εκατό αύξηση της αποδοτικότητας κατά τη διαδικασία συλλογής.

DHL Vision Picking_702x336

Ο στόχος του πιλοτικού προγράμματος ήταν η καλύτερη κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των περιορισμών της τεχνολογίας. Για τρείς εβδομάδες, το προσωπικό της αποθήκης στο Bergen op Zoom εξοπλίστηκε με συστημάτα προβολής τύπου heads mounted – όπως τα Google Glass και το VuzixM100. Οι συγκεκριμένες συσκευές απεικόνισης έδειχναν τις πληροφορίες της κάθε εργασίας κατά τη διαδικασία συλλογής, συμπεριλαμβάνοντας το διάδρομο, την θέση του προϊόντος και την ποσότητα. Συνολικά 10 άτομα του προσωπικού στον τομέας της συλλογής παραγγελιών χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό και συνέλεξαν περισσότερα από 20,000 αντικείμενα, διεκπαιρεώνοντας 9,000 παραγγελίες εντός του προκαθoρισμένου χρονικού πλαισίου. Το προσωπικό ήταν σε θέση να πραγματοποιεί τις σχετικές λειτουργίες πολύ πιο γρήγορα και χωρίς λάθη. Επί του παρόντος, η DHL και Ricoh αξιολογούν από κοινού την επέκταση της λύσης.

Τον Ιούνιο του 2014, η ομάδα της DHL που ασχολείται με την έρευνα τάσεων παρουσίασε μια μελέτη με τίτλο «Επαυξημένη Πραγματικότητα στα Logistics» που περιγράφει τις βέλτιστες πρακτικές και πολλά υποσχόμενες περιπτώσεις εφαρμογής. Επιπρόσθετα, με τη συλλογή μέσω όρασης στις λειτουργίες αποθήκης, η μελέτη δείχνει επίσης πως οι λειτουργίες κατά τη μεταφορά, την παράδοση στο τελευταίο στάδιο και οι υπηρεσίες που προσθέτουν αξία, μπορούν να βελτιωθούν μέσω εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις