Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Samsung: «Χτυπάει» την κυριαρχία της Apple με το νέο Galaxy S6

Τα νέα Galaxy S6 και S6 Edge παρουσίασε η Samsung πριν λίγη ώρα, μία ημέρα πριν την έναρξη του Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

Σε μία εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Τι έπεται», η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανέλυσε στους συνεργάτες της και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης τη φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά της νέας «ναυαρχίδας» της. Οι αναφορές στην Apple και οι συγκρίσεις με τα προϊόντα της μεγάλης «αντιπάλου» για την κυριαρχία στην αγορά των smartphones ήταν αρκετές από τα στελέχη της Samsung.

Το Galaxy S6 βασίζεται σε πέντε πυλώνες:
– Ανανεωμένο σχεδιασμό και εμπειρία χρήσης
– Αποδοτικότερη μπαταρία
– Καλύτερη κάμερα
– Πληρωμές μέσω κινητού
– Εστίαση στους εταιρικούς πελάτες

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας JK Shin, ο οποίος έθεσε τη βασική φιλοσοφία πίσω από την νέα συσκευή: «Κάποιες εταιρείες δημιουργούν ωραίο design, ενώ άλλες κατασκευάζουν καλά smartphones. Αλλά ο κόσμος θέλει το καλύτερο και στα δύο χαρακτηριστικά. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε το καλύτερο smartphone στον κόσμο με το καλύτερο σχεδιασμό στην ιστορία της Samsung”.

Την παρουσίαση των χαρακτηριστικών της νέας συσκευής ανέλαβαν στη συνέχεια τα στελέχη της εταιρείας.

DSC_0075_702

Σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό, στο μενού του S6 καταργήθηκαν όλα τα αφηρημένα εικονίδια και αντικαταστάθηκαν από κείμενο και από επεξηγηματικές ετικέτες. Ο χρήστης έχει πρόσβαση όλο το μενού με ελάχιστο scrolling. Το πλαίσιο της συσκευής κατασκευασμένο από γυαλί θα προσελκύσει όσους αναζητούν εξαιρετικό design, εκτίμησαν τα στελέχη της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά στην μπαταρία, τα στελέχη της Samsung ανέφεραν ότι έχουν ανακαλύψει νέες τεχνολογίες για να φορτίζεται πιο γρήγορα, «υποσχόμενοι» 10 λεπτά φόρτισμα ανά 4 ώρες χρήσης. Σε σύγκριση με το iPhone 6, ανέφεραν, η μπαταρία του S6 γεμίζει πλήρως στο μισό χρόνο. Επιπλέον, η Samsung με το νέο μοντέλο προσανατολίζεται «με αφοσίωση» στο ασύρματο φόρτισμα.

Η κάμερα αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες για την αγορά smartphone και η Samsung φάνηκε αποφασισμένη να κερδίσει τον ανταγωνισμό σε αυτή την παράμετρο (δείτε τις φωτογραφίες που σύμφωνα με την Samsung συγκρίνουν την απόδοση της κάμερας του νέου S6 και του iPhone 6 Plus).

11021147_375371542648947_7055764451721147792_n

11019016_375371539315614_6285775888655016560_n

Η μπροστά κάμερα έρχεται στα 5 Megapixels και υπόσχεται 60% περισσότερο φως, ενώ η πίσω στα 16 Megapixels. Επιπλέον, προκειμένου να ανταποκριθεί στο feedback για άμεση λήψη φωτογραφίας, με το διπλό πάτημα του κεντρικού κουμπιού του S6, ο χρήστης έχει πρόσβαση στην κάμερα σε 0,7 δευτερόλεπτα, ενώ ένα νέο χαρακτηριστικό εστιάζει αυτομάτως στο κινούμενο αντικείμενο.

IMG_0519_702

Η λύση της Samsung για τις mobile πληρωμές φέρει το όνομα Samsung Pay και σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας θα μπορεί να φθάσει σε ποσοστά αποδοχής από τους εμπόρους των ΗΠΑ (την κυριότερη αγορά των διαδικτυακών πληρωμών) το 90%, καθώς εκτός από NFC ενσωματώνει και την τεχνολογία MST. Η Samsung συνεργάζεται με Visa, American Express, Citi, Bank of America και άλλους οργανισμούς για τη λύση πληρωμών της, ενώ τα στελέχη της ανέφεραν ότι είναι εύκολη και ασφαλής, καθώς για την ολοκλήρωση της πληρωμής απαιτείται ταυτοποίηση του χρήστη με δακτυλικό αποτύπωμα και τα στοιχεία της κάρτας δεν αποθηκεύονται στην συσκευή.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους εταιρικούς πελάτες, η Samsung δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτή την κατηγορία με το S6, τονίζοντας τα υψηλά επίπεδα ενσωματωμένης ασφάλειας (πχ. με τη σουίτα Knox) και ενσωματώνοντας όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες διαχείρισης κινητών συσκευών (πχ. AirWatch), προκειμένου να γίνει η αγαπημένη λύση των IT τμημάτων στην εποχή του «BYOD”.

Οι νέες συσκευές της Samsung θα γίνουν διαθέσιμες στις 10 Απριλίου σε 20 χώρες του κόσμου και αργότερα θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως σε εκδόσεις των 32, 64 και 128 GB.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις