Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa Europe: Tokens, HCE και επέκταση της υπηρεσίας άμεσης μεταφοράς χρημάτων στις ανακοινώσεις του MWC 2015

H Visa Europe ανακοίνωσε στη διάρκεια του Mobile World Congress 2015 το σχέδιό της για την προώθηση της υπηρεσίας tokenisation προσαρμοσμένη στις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς. Η τεχνολογία tokenisation θα βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων τρόπων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου και έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες διαθέσιμες μεθόδους προστασίας δεδομένων και πρόληψης απάτης.

Η νέα υπηρεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα πελατών για ασφαλείς και εύκολες πληρωμές μέσω διαφόρων τεχνολογιών θα γίνει διαθέσιμη για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τα μέσα Απριλίου 2015.

Η Visa Europe ανέπτυξε την υπηρεσία για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών να χρησιμοποιούν smartphones και άλλες φορητές συσκευές για πληρωμές. Σε συνεργασία με τη Visa Europe, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτό το γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, παρέχοντας στους πελάτες τους πιο άνετες και ασφαλείς μεθόδους πληρωμών με μικρό κόστος.

Η υπηρεσία tokenisation προστατεύει τα δεδομένα πελατών, αντικαθιστώντας τις πληροφορίες του λογαριασμού πληρωμής που βρίσκονται στην πλαστική κάρτα με μια σειρά από αριθμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έγκριση πληρωμών χωρίς να εκθέτονται στοιχεία του λογαριασμού. Όταν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για να πραγματοποιήσουν μια ανέπαφη πληρωμή σε ένα κατάστημα, υποβάλλεται ένας αριθμός αντί για τα στοιχεία του λογαριασμού τους.

Η υπηρεσία υποστηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον διαρκή αγώνα κατά της απάτης, επιτρέποντας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ελέγχουν το περιβάλλον στο οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κωδικοποιημένος αριθμός – για παράδειγμα, ένας αριθμός που δημιουργείται μόνο για ανέπαφες πληρωμές δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια αγορά μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον, σε περίπτωση που μια κινητή συσκευή χαθεί ή κλαπεί, ο αριθμός μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα και γρήγορα.

Επιπλέον, στη διάρκεια του Mobile World Congress η Visa Europe, μαζί με τράπεζες-μέλη της παρουσίασε μια σειρά από εφαρμογές πληρωμών μέσω φορητών συσκευών από όλη την Ευρώπη και από διάφορες αγορές για πρώτη φορά στο κοινό, καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να αναπτύσσουν εφαρμογές ανέπαφων πληρωμών μέσω φορητών συσκευών  χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εκδόσεις του Android και το Host Card Emulation (HCE).

Το ενδιαφέρον για την τεχνολογία HCE με την οποία οι τράπεζες μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές για ανέπαφες πληρωμές μέσω φορητών συσκευών για Android NFC smartphones, αυξάνεται συνεχώς: επτά προγράμματα έχουν ήδη λανσαρισθεί σε πέντε χώρες όπου δραστηριοποιείται η Visa Europe, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία και Τουρκία, με τριάντα επιπλέον τράπεζες να έχουν δεσμευτεί να λανσάρουν  ‘Visa Cloud-based Payments’ στο Google Play  μέχρι το τέλος του 2015.

Οι τράπεζες μπορούν να λανσάρουν πληρωμές μέσω κινητών για τους πελάτες τους χρησιμοποιώντας τις προδιαγραφές της Visa για πληρωμές μέσω cloud.  Το HCE και οι προδιαγραφές της Visa  δίνουν στην τράπεζα τη δυνατότητα να προσφέρει γρήγορα και εύκολα ασφαλείς ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού στους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους smartphones με δυνατότητες NFC με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού

Τα προγράμματα της Visa Europe έγιναν εφικτά χάρη στις προδιαγραφές της Visa για πληρωμές μέσω cloud, οι οποίες προϋποθέτουν τη χρήση της τεχνολογίας HCE.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία Visa Direct – γνωστή και με την ονομασία Visa Personal Payments, επεκτείνει την παρουσία της στις περισσότερες  χώρες όπου δραστηριοποιείται η Visa, δημιουργώντας μια παγκόσμια υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων από άτομο σε άτομο. Με την Visa Direct οι τράπεζες μέλη της Visa Europe προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών τους να μεταφέρουν χρήματα με ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία σε περίπου 2 δισ. κατόχους καρτών Visa  σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου ή τον αριθμό της κάρτας Visa.

Το προσεχές καλοκαίρι η διευρυμένη υπηρεσία Visa Direct της Visa Europe θα είναι διαθέσιμη σε 20 γλώσσες και θα υποστηρίζει συναλλαγές σε διαφορετικά νομίσματα, προκειμένου να καταστήσει πιο γρήγορη και εύκολη από ποτέ τη μεταφορά χρημάτων σε φίλους και μέλη της οικογένειας, χρησιμοποιώντας απλά τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επιπλέον, ξεκινά τη συνεργασία με το fastacash για να διευκολύνει  γρήγορες και εύκολες πληρωμές από άτομο σε άτομο μέσα από τα κύρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες ανταλλαγής

Η υπάρχουσα υπηρεσία Visa Personal Payments, που μετονομάζεται σε Visa Direct, έχει περισσότερους από 200.000 χρήστες σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι έχουν μεταφέρει συνολικά 43 εκατομμύρια ευρώ από την έναρξή της τον Μάρτιο του 2013. Η έκδοση της υπηρεσίας από την ιρλανδική Permanent TSB ανακηρύχθηκε νικήτρια στην κατηγορία “Καλύτερη Πρωτοβουλία για Πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου” στα βραβεία UK and Ireland Card and Payments Awards τον προηγούμενο μήνα.

Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της παγκόσμιας υπηρεσίας πληρωμών από άτομο σε άτομο, η πλατφόρμα διαχείρισης API της Visa Europe θα είναι πλέον διαθέσιμη στις τράπεζες-μέλη της, καθιστώντας ακόμα πιο εύκολη την ενσωμάτωση της υπηρεσίας Visa Direct στις υπάρχουσες online/mobile εφαρμογές.

Η Visa Europe συνεργάστηκε με την εταιρεία της Σιγκαπούρης fastacash για να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία για τους πελάτες των τραπεζών-μελών της. Αυτή η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες Visa Direct να πραγματοποιούν πληρωμές από άτομο σε άτομο μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook, Twitter, WhatsApp και LinkedIn.

Συνδυάζοντας την τεχνολογία fastacash με τη Visa Direct, οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μεταφορές χρημάτων σε οποιαδήποτε κάρτα Visa,  με τους χρήστες να μπορούν να πραγματοποιούν  αυτές τις συναλλαγές μέσω του κοινωνικού δικτύου ή της πλατφόρμας μηνυμάτων της αρεσκείας τους. Η Visa Europe συνεργάζεται με την fastacash με σκοπό να προσφέρει την – εν αναμονή διπλώματος ευρεσιτεχνίας – εξαιρετικά ασφαλή τεχνολογία “fastalink”, που επιτρέπει τη μεταφορά χρημάτων μέσω κοινωνικών δικτύων και εφαρμογών μηνυμάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις