Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διπλή, επαναστατική ανακάλυψη από τη NASA – Πόσο θα αλλάξει την αεροπλοΐα;

Μπροστά σε μια διπλή επαναστατική ανακάλυψη φαίνεται ότι είναι η NASA, η οποία υπόσχεται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα στην εξοικονόμηση καυσίμων των αεροσκαφών.

Πρόκειται για μια νέα μπογιά με την οποία βάφεται η άτρακτος του αεροσκάφους, αλλά και μια τεχνολογία που μικραίνει τις κάθετες ουρές σε αυτήν. Η ανακάλυψη της NASA είναι μετά από καιρό έτοιμη τώρα να δοκιμαστεί στην πράξη, με τη συνεργασία της Boeing.

Η ειδική μπογιά έχει το χαρακτηριστικό ότι δεν επιτρέπει σε έντομα να κολλούν στην επιφάνεια της ατράκτου ενός αεροσκάφους. Κάτι που μοιάζει ασήμαντο, αλλά με βάση τις μετρήσεις των ειδικών της NASA μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση καυσίμου έως και 6%, καθώς τα λιωμένα έντομα στην άτρακτο αλλάζουν την αεροδυναμική της και έτσι απαιτούν συχνά περισσότερη ενέργεια.

Σε ό,τι αφορά τις λιγότερες κάθετες ουρές, αυτό συμβάλλει στη μείωση του βάρους του αεροσκάφους και έτσι στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, χωρίς να χάνεται ταυτόχρονα η αεροδυναμική και κυρίως η σταθερότητα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης. Το ποσοστό της εξοικονόμησης είναι μικρό (0,5-1%), όμως μόνο ασήμαντο δεν είναι στις ποσότητες καυσίμων που καταναλώνουν τα μεγάλα, διηπειρωτικά αεροσκάφη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις