Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

5 δισ. δολ επένδυσαν τα Venture Capitals το Μάρτιο

Στα 5,1 δισ. δολ. ανήλθαν οι επενδύσεις Venture Capitals το Μάρτιο, οι οποίες αφορούν σε 318 συμφωνίες.

Το Φεβρουάριο, το αντίστοιχο ποσό έφτασε τα 5,2 δισ. δολ., ωστόσο είναι αυξημένο σε σχέση με το Μάρτιο του 2014 κατά 55% – αλλά πολύ χαμηλότερα από τα 9,1 δισ. δολ. περασμένου Δεκεμβρίου, ο οποίος παραδοσιακά είναι παραγωγικός μήνας.

Η αμερικανική αγορά παραμένει έτσι η μεγαλύτερη στον αντίστοιχο τομέα, καταγράφοντας το 71% των συνολικών επενδύσεων, αξίας 3,6 δισ. δολ. Η Κίνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση και ακολουθούν Ινδία και Βρετανία, ενώ στην πέμπτη θέση κατατάσσεται η Γερμανία (από δεύτερη τον προηγούμενο μήνα).

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται οι υπηρεσίες μεταφορών, με τη Lyft να καταφέρνει αυτή τη φορά να κερδίζει, με 530 εκατ. δολ., την Uber στο συνολικό ποσό χρηματοδοτήσεων το συγκεκριμένο μήνα – γενικώς, τα 5,9 δισ. δολ. της Uber αποτελούν άπιαστο ρεκόρ. Ενδεικτικό είναι ότι το 1 δισ. δολ. που απέσπασε η Uber το Φεβρουάριο, ισοδυναμεί σχεδόν με το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της Lyft (863 εκατ. δολ.)!

Στη δεύτερη θέση των deals βρίσκεται η SimpliVity από τη Μασαχουσέτη, με 175 εκατ. δολ. και στην τρίτη θέση η κινεζική Uxin (πλατφόρμα πώλησης αυτοκινήτων) με το ίδιο ποσό. Παρά την κάμψη της εμπιστοσύνης στο bitcoin, η εταιρεία 21 Inc. βρέθηκε στην πέμπτη θέση του πίνακα, με 116 εκατ. δολ.

Εξάλλου, για πέμπτο συνεχή μήνα, η Sequoia Capital ήταν ο πιο δραστήριος επενδυτής, ανακοινώνοντας 16 deals συνολικής αξίας 392 εκατ. δολ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Andreessen Horowitz.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις