Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εννέα επενδύσεις startup από κρατικό fund στην Χιλή!

Σε μια προσπάθεια ενεργής στήριξης των προσπαθειών για την πραγματοποίηση των πρώτων τους επιχειρηματικών βημάτων, το κρατικό επενδυτικό fund Start-Up Chile SCALEστην Χιλή υλοποίησε τις πρώτες του εννέα χρηματοδοτήσεις αντίστοιχου αριθμού startups.

Και οι εννέα startups θα λάβουν από 100.000 δολάρια σε equity-free funding, ενώ ως “αντάλλαγμα”, οι ιδρυτές τους συμφώνησαν οι επιχειρήσεις τους να παραμείνουν για τουλάχιστον έναν χρόνο στην Χιλή και ταυτόχρονα να θητεύσουν ως μέντορες σε τρεις νέες startups για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην χώρα!

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Sebastian Vidal, Διευθυντής του Start-Up Chile: “Στις χώρες της Λατινικής Αμερικής παρατηρείται μια έντονη έλλειψη ειδικών επί θεμάτων startups. Τα δε success stories μας μετριούνται στα δάκτυλα του ενός ή το πολύ δύο χεριών. Οπότε, η προσωρινή λύση την οποία προκρίναμε ήταν να… στρατολογήσουμε ταλέντο από το εξωτερικό προκειμένου να εκκινήσουμε το εγχώριο τεχνολογικό οικοσύστημα της Χιλής δια μέσω ενός accelerator, καθώς επίσης να παράσχουμε μια σειρά από κίνητρα για τους entrepreneurs έτσι ώστε να παραμείνουν στην χώρα αφότου το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις