Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γερμανικό σχέδιο ενίσχυσης της χρηματοδότησης των startups!

Λύση σε ένα σημαντικό «αγκάθι» που ταλαιπωρεί την Ευρώπη και αφορά την εν γένει διαδικασία ανάδειξης και χρηματοδότησης των startups επιχειρεί να δώσει η Γερμανία.

Πως; Με τη δημιουργία της Deutsche Börse Venture Network, μιας καινούριας αποκλειστικά online πλατφόρμας που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επενδυτές και στοχεύει στο να «ταιριάξει» ιδανικά αντίστοιχους εκπροσώπους τους, ενώ στις αρμοδιότητές της εντάσσεται και η οργάνωση σειράς σχετικών εκδηλώσεων.

Μέσω της νέας πλατφόρμας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές Ιουνίου, θα γίνει η προετοιμασία των startups προκειμένου να βρουν επενδυτές που θα φροντίσουν να συγκεντρώσουν την κατάλληλη χρηματοδότηση, ώστε εν συνεχεία να “ενταχθούν” σε κάποιον τομέα της αγοράς. Προκειμένου οι ενδιαφερόμενες startups να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν μια σειρά από κριτήρια. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να βρίσκονται στη διαδικασία της ανάπτυξης και να έχουν αποδεδειγμένη επιχειρηματική επιτυχία, ενώ παράλληλα τα επίπεδα των πωλήσεων και της κερδοφορίας τους να κινούνται βάσει προκαθορισμένων επιπέδων.

Τέλος, σημειώνεται, πως η Γερμανία ηγείται στον τομέα της επένδυσης κεφαλαίων στις τεχνολογικές επιχειρήσεις σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η… μερίδα του λέοντος των εν λόγω επενδύσεων κατευθύνονται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, γεγονός που δεν επιτρέπει στις νέες startups να επωφεληθούν από κάποια χρηματοδότηση και δη συνήθως στην κρίσιμη φάση των πρώτων τους βημάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις