Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διασυνδεδεμένοι αμπελώνες με IoT της MyOmega και Ericsson

H MyOmega έχει την έδρα της στη Νυρεμβέργη και γραφεία στην Αθήνα, οι ιδρυτές της είναι 4 άτομα, 3 εκ των οποίων Έλληνες, με το συνολικό προσωπικό της εταιρείας να είναι 45 άτομα. Η MyOmega ασχολείται με ανάπτυξη βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου μέσω Internet Of Things από το 2013 και έχει στενή συνεργασία με την Ericsson και την Intel.

Στο περίπτερο της Ericsson στο πρόσφατο Mobile World Congress συζητήσαμε για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της εταιρείας αλλά και για το καυτό θέμα των IoT στην βιομηχανία και την παραγωγή.

H MyOmega έχει πολλά project μαζί με την Ericsson και το πρώτο της προϊόν, το TracoVino πέρασε πετυχημένα όλες τις δοκιμές στους αμπελώνες του Moselle Valley στην Νοτιο-δυτική Γερμανία. Οι διασυνδεδεμένοι σένσορες δίνουν συνέχεια δεδομένα για την υγρασία και θερμοκρασία του εδάφους και του αέρα αλλά και την ένταση του ηλίου με συνέπεια οι αμπελουργοί να έχουν όλα τα πολύτιμα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, μέρα και νύχτα, έτσι ώστε να προσαρμόσουν ανάλογα και εύστοχα τις διάφορες εργασίες και να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο στην οργάνωση παραγωγής όσο και στη υψηλή ποιότητα στο τελικό προϊόν.

tracovinoΠαρά την αρχική δυσπιστία στην εγκατάσταση του συστήματος απο πλευράς ιδιοκτητών των αμπελώνων, μετά το τέλος των δοκιμών κράτησαν τα συστήματα της MyOmega, ενώ έχουν γίνει επαφές και για εγκατάσταση του συστήματος και στην Ελλάδα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η MyOmega προσφέρει end-to-end κρυπtoγράφηση σε όλα τα δεδομένα, από τον σένσορα και τη SIM του 3G modem έως το cloud. Πρόκειται για την πρώτη παγκοσμίως υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος το οποίο μάλιστα είναι υποψήφιο να μπει στα πρότυπα ασφαλείας του IoT μέσω GSMA.

Η εμπορική εκμετάλλευση του TracoVino θα γίνει από την Ericsson και αναμένεται επίσημα στην αγορά το 3ο τρίμηνο του 2016. Τέλος να σημειώσουμε ότι η MyOmega συνεργάζεται σε τεχνολογικό επίπεδο και με την Intel ενώ σκοπεύει να αναπτύξει τη τεχνολογία της και στο τομέα των logistics και retail όπου τo ΙοΤ μέσω αυτοματοποιημένης λήψης φωτογραφιών και επεξεργασίας τους μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο να ενημερώσει για ένα άδειο container ή ράφι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις