Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Incelligent: Τεχνητή νοημοσύνη για τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών

Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη μιλήσαμε με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο της Incelligent, μια Startup που ασχολείται με big data analytics και predictions για παρόχους τηλεπικοινωνιών και διαχειριστές μεγάλων ασύρματων δικτύων.

Να σημειώσουμε ότι η Incelligent συμμετέχει στο πρόγραμμα Startup Focus της SAP, το οποίο υποστηρίζει τις εταιρείες που φτιάχνουν λύσεις και προϊόντα που βασίζονται στη πλατφόρμα Hana, για αυτό το λόγο η Startup βρισκόταν στο μεγάλο περίπτερο της SAP.

Το λογισμικό της Incelligent αναλύει δεδομένα επιδόσεων δικτύων σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες όπως για παράδειγμα κυκλοφοριακές συνθήκες, προγνώσεις καιρού, προγραμματισμένες εκδηλώσεις ή δρομολόγια μαζικών μεταφορικών μέσων κ.λπ. και ανακαλύπτει «κρυμμένες» συσχετίσεις μεταξύ τους.

Με αυτό το τρόπο, προβλέποντας με μεγάλη ακρίβεια την πορεία της κατάστασης του δικτύου, το ευφυές λογισμικό είναι σε θέση να επιλέγει σε πραγματικό χρόνο τις βέλτιστες ρυθμίσεις λειτουργίας του, σύμφωνα με τις συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο επόμενο διάστημα.

Σαν αποτέλεσμα το δίκτυο επιτυγχάνει βελτίωση στην ποιότητα της υπηρεσίας που απολαμβάνει ο χρήστης, μειώνει το κόστος λειτουργίας αλλά και αυτοματοποιεί τη διαχείριση του.

Η Incelligent έχει ήδη υλοποιημένη και λειτουργική έκδοση του λογισμικού της, το οποίο αυτό τον καιρό χρησιμοποιείται πιλοτικά σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και δίκτυα Wi-Fi με εξαιρετικά ως τώρα αποτελέσματα.

Incelligent… η «κρυμμένη» επένδυση του Openfund 

Όπως μας είπε ο κ. Κοτρώτσος υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από δίκτυα της Μέσης Ανατολής για αυτό το λόγο η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει γραφεία εκεί όπως και στην Αμερική. Σε κάθε περίπτωση η περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος σε επίπεδο R&D αλλά και η προσέγγιση μεγάλων αγορών θα απαιτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση από την αρχική που έλαβε η Incelligence από το Jeremy OpenFund II.

Οι στόχοι της εταιρείας για το 2016 είναι να τριπλασιάσει τους πελάτες της και να περάσει από τις δοκιμαστικές-περιορισμένες υλοποιήσεις σε εγκαταστάσεις ευρείας κλίμακας έτσι ώστε να αυξηθεί και η αξία του προϊόντος και ο όγκος των πωλήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις