Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρεις ενδιαφέροντες διαγωνισμοί για Startups από AXA, Microsoft και Mercedes Benz

Οι εταιρικοί διαγωνισμοί και τα προγράμματα επιτάχυνσης υλοποίησης των ιδεών από Tech Startups είναι σε άνθιση θα λέγαμε μια και οι μεγάλες εταιρείες επιζητούν τη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και ιδέες για διάφορους λόγους.

Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι αρκετά δραστήριος και έχει πάρει ένα μεγάλο μερίδιο δημοσιότητας και επενδύσεων από το FinTech. Ακόμα και στην Ελλάδα έχουν γίνει δυο διαγωνισμοί – Hackthons, δείτε εδώ και εδώ, η μία εκ των οποίων από τη Groupama Ασφαλιστική.

ΑΧΑ Assistance Challenge

H AXA Assistance προσφέρει μια μεγάλη ομπρέλα υπηρεσιών βοήθειας πελατών οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οδική βοήθεια, άμεση ιατρική βοήθεια στο σπίτι και εκτός, υποστήριξη στο εξωτερικό, βοήθεια σε άτομα μεγάλης ηλικίας στο σπίτι. Το AXA Strategic Venture με 100 εκατ. λίρες διαθέσμα κεφάλαια είναι στο παιχνίδι όπως και η υποστήριξη της μεγάλης ασφαλιστικής.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι:
Ανάλυση δεδομένων πελατών με στόχο τη προσφορά βελτιωμένων και νέων υπηρεσιών.
IoT και Διασυνδεδεμένο σπίτι με στόχο την επικοινωνία με τους ανθρώπους σε ανάγκη εκεί.
Η οδική βοήθεια είναι ένας τομέας που έχει τεράστια περιθώρια επεμβάσεων κάτι που διαπιστώσαμε και υπάρχουν καλές ιδέες όπως διαπιστώσαμε στον πρόσφατο διαγωνισμό.
Συνεργασίες με εταιρείες διανομής των υπηρεσιών οι οποίες έχουν μεγάλη βάση πελατών για τις υπηρεσίες της AXA Assistance.
Ασφάλεια δεδομένων Online και προστασία από απειλές online με στόχο ένα ασφαλιστικό προϊόν.

Η αίτηση συμμετοχής μπορεί να γίνει εδώ.

Microsoft Accelerator

To νέο πρόγραμμα του Microsoft Accelerator είναι σε φάση αιτήσεων και θα τρέξει από τον Μάρτιο του 2017 για 16 εβδομάδες στο Λονδίνο. Τα τελευταία τρία χρόνια 500 Startups του προγράμματος έχουν σηκώσει 1,9 δις. δολ, πάνω από 30 έχουν κάνει Exit και 3 μπήκαν στο χρηματιστήριο. Σίγουρα πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σε κύρος Accelerators της Ευρώπης και αναζητεί καινοτομικές λύσεις στο IT χώρο.

Πληροφορίες για τον Accelerator θα βρείτε εδώ.

Mercedes-Benz Startup adVANce Challenge

H Mercedes-Benz ψάχνει τις ιδέες εκείνες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις οδικές μεταφορές. Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι: μεταφορές εμπορευμάτων, Internet Of Things, Κοινόχρηστη αυτοκίνηση.
Οι 4 νικητές θα πάρουν 500.000 ευρώ, χωρίς εκχώρηση μετοχών, καθώς και συμβόλαια συνεργασίας με την εταιρεία. Το ίδιο τμήμα έχει παρουσιάσει και το εντυπωσιακό σύστημα μεταφοράς αντικειμένων με Drone τα οποία απογειώνονται από ειδικά βαν.

Πληροφορίες αλλά και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις