Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

100 χρηματοδοτικοί γύροι θα γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα λόγω EquiFund

Σε ένα άρθρο του ο Χρήστος Γαστεράτος από το Marathon VC στον δικτυακό τόπο του VC κάνει μια αναδρομή στις επενδύσεις στις ελληνικές Startups τη περίοδο 2010-2016 οι οποίες άγγιξαν τις 214 σε 137 εταιρείες. Την ίδια περίοδο έγιναν 11 εξαγορές.

Marathon_1

Το 2010 οι επενδύσεις προέρχονται από το πρώτο OpenFund ενώ το 2013 μπήκε στο παιχνίδι και το Jeremie. Τα χρήματα που έχουν επενδυθεί συνολικά είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ με τη τάση είναι τα ελληνικά funds και οι ιδιώτες επενδυτές να επενδύουν στις Startups αρχικού σταδίου και τα funds του εξωτερικού να επενδύουν σε πιο ώριμες Startups.

Marathon_2

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο καθώς όσο περισσότερες εταιρείες θα ωριμάζουν τόσο περισσότερα κεφάλαια από το εξωτερικό αναμένεται να προσελκύσουν.

Μετά την εξαγορά της Bugsense το 2013 τα exit αυξάνονται, πέντε έγιναν το 2016 και το 2017 θα είναι προφανώς αρκετές περισσότερες με την τάση να είναι ξεκάθαρη.

Η επίδραση του Equifund με την δημιουργία των 10+ νέων VCs αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη από το 2018 και μετά δίνοντας μεγάλη ώθηση στο ελληνικό οικοσύστημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις