Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

3 εφαρμογές Blockchain που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον εταιρειών και οργανισμών

Οι εταιρείες που ασχολούνται κυρίως με ηλεκτρονικές συναλλαγές παίρνουν σοβαρά υπόψη τους τους κινδύνους που συνδέονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, οι εταιρείες πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες και το blockchain γίνεται γρήγορα η πρώτη επιλογή της κάθε εταιρείας για ασφαλείς συναλλαγές στο διαδίκτυο.

Η διαφάνεια, η αμεσότητα, η ασφάλεια και η αποκέντρωση στον έλεγχο, είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του blockchain και είναι υπεύθυνα για την προσέλκυση εταιριών στην αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ωστόσο, αν και το Blockchain έχει αρχίσει να βρίσκει εφαρμογές στο χώρο των εμπορικών και και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και συναλλαγών υπάρχουν τρεις εφαρμογές οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν τα μέγιστα από την τεχνολογία – υπόβαθρο των κρυπτονομισμάτων.

1. Ψηφιακή ταυτότητα

Κάθε φορά που ψάχνουμε κάτι online, αφήνουμε ένα ίχνος προσωπικών δεδομένων. Ενώ πραγματοποιούμε συναλλαγές στο διαδίκτυο, αποκαλύπτουμε πληροφορίες όπως η διεύθυνση σπιτιού μας, τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και διάφορες άλλες πληροφορίες σχετικά με εμάς. Ο κίνδυνος των crackers που παραβιάζουν τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ένα δίκτυο που χρησιμοποιούμε για την ανταλλαγή πληροφοριών αυξάνεται τρομακτικά, δεδομένης της συχνότητας των online συναλλαγών σήμερα. Η χρήση του blockchain για την εξασφάλιση της ψηφιακής μας ταυτότητας μπορει να εξαλείψει αυτόν τον κίνδυνο.

2. Ανταλλαγή δεδομένων IoT

Καθώς έχει αυξηθεί η χρήση συσκευών IoT, έχει αυξηθεί παράλληλα και η ανησυχία γύρω από την ασφάλεια των δεδομένων που παράγονται και διακινούνται μεταξύ των διαφόρων συσκευών. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, και παρόμοια θέματα, οι εταιρείες πρέπει να εκμεταλλευτούν μια τεχνολογία που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων IoT. Χρησιμοποιώντας το blockchain για να εξασφαλιστεί ένα δίκτυο IoT οι συσκευές μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα σε ένα αποκεντρωμένο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για παρεμβολές από τρίτους.

3. Πιστοποίηση στοιχείων και δεδομένων

Η πιστοποίηση οικονομικών στοιχείων περιλαμβάνει ένα έλεγχο των οικονομικών συναλλαγών και καταστάσεων μιας εταιρείας. Λειτουργικά, τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε ένα βιβλίο blockchain είναι μη αναστρέψιμα και μόνιμα. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες μπορούν να αποθηκεύσουν κάθε λεπτομέρεια συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής και εξωτερικής ταμειακής ροής, σε ένα καθολικό blockchain. Η ομάδα ελέγχου μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το καθολικό για την επαλήθευση των συναλλαγών του οργανισμού και το blockchain είναι ιδανικό για αυτό το σκοπό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις