Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δοκιμάζουμε το Nokia Lumia 735

Η σειρά 7xx των Lumia κινείται στην αρκετά “δύσκολη” αγορά των 250 – 300 ευρώ όπου ο χρήστης δεν θέλει μεν να δώσει τα χρήματα που κοστίζει μια hi-end συσκευή, αλλά, από την άλλη, το ποσό που δίνει είναι αρκετά “σεβαστό” ώστε να μη θέλει να κάνει πολλές παραχωρήσεις.

Σε αυτό το κοινό στοχεύει το Nokia Lumia 735, το οποίο έρχεται να συνεχίσει την επιτυχία του προκατόχου του, εξοπλισμένο με HD AMOLED οθόνη, 6,7MP κάμερα, επεκτάσιμη μνήμη και Windows Phone 8.1 Update 1 “πακέτο” με την έκδοση Denim. Εκτός αυτού, οι συσκευή στοχεύει και στους λάτρεις των selfies.

Σχέδιο, μέγεθος, βάρος
Στο Lumia 735 μπορεί να απουσιάζουν οι καμπύλες και η συσκευή να είναι τετραγωνισμένη, ωστόσο έχει μία “ελαφριά” και compact αίσθηση. Στα πλαίσια αυτά, οι διαστάσεις και το βάρος του 735 είναι στην σωστή κατεύθυνση, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς ότι “φιλοξενούν” μια οθόνη με διαγώνιο 4,7 ιντσών και μια μπαταρία 2.200 mAh.

nokia lumia 735 2
Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Το πλαστικό που έχει επιλεγεί εξασφαλίζει απουσία τριγμών και δίνει αίσθηση ποιότητας. Το πίσω καπάκι είναι αφαιρούμενο (και διατίθεται σε αρκετά χρώματα) και κάτω από αυτό “κρύβεται”, μεταξύ άλλων, η υποδοχή για nano-SIM (όπως αυτή του iPhone) και η υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD (έως 128GB).

Οθόνη
Η οθόνη του 735 είναι τεχνολογίας AMOLED, διαγωνίου 4,7 ιντσών και ανάλυσης 720 x 1280 pixels. Σε καθημερινή χρήση τα χρώματα είναι αρκετά “ζωντανά”, ενώ η φωτεινότητά της είναι πολύ ικανοποιητική κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

nokia lumia 735 3

Κάτι που δεν μας άρεσε, είναι ότι δεν υπάρχει η λειτουργία “Γρήγορη Ματιά” (Glance Screen).

Λειτουργικό σύστημα
Το 735 “φοράει” τα Windows Phone 8.1.1 και έρχεται με προεγκατεστημένη την έκδοση Denim η οποία είναι και το πιο πρόσφατο firmware για τις Lumia συσκευές. Το λειτουργικό της Microsoft δουλεύει χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις και σε αυτό βοηθάει το hardware της συσκευής το οποίο είναι το ίδιο με του Lumia 830.

nokia lumia 735 4

Το επίπεδο προσαρμοστικότητας που προσφέρουν πλέον τα 8.1.1 θα σας επιτρέψει να φέρετε το τηλέφωνο στα μέτρα σας, αφού πλέον – μεταξύ άλλων – μπορείτε να δημιουργείτε φακέλους στην επιφάνεια εργασίας, ταχείες κλήσεις, να ειδοποιείστε μέσω του Κέντρου Ειδοποιήσεων για οτιδήποτε συμβαίνει κλπ.

Κάμερα
Μπορεί τα 6,7MP της βασικής κάμερας να ακούγονται λίγα, ωστόσο στην πράξη το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπές για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα καταγραφής βίντεο με μέγιστη ανάλυση 1080p.

nokia lumia 735 5

Για τους… λάτρεις των selfies, η εφαρμογή Lumia Selfie και η μπροστινή κάμερα των 5MP υπόσχονται καλά και… fun αποτελέσματα.

Επεξεργαστής, μνήμη και μπαταρία
Στο εσωτερικό του Lumia 735 βρίσκεται ο τετραπύρηνος SnapDragon 400 της Qualcomm, μαζί με 1 GB μνήμης RAM, που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα φέρει σε πέρας χωρίς πρόβλημα όποια εργασία του ζητηθεί.

Η μπαταρία του θα φτάσει να περάσετε τουλάχιστον δύο με τρεις μέρες (με λογική χρήση πάντα) πριν αρχίσετε να αναζητάτε τον φορτιστή σας.

Συμπέρασμα
Το Lumia 735 προσεγγίζει αρκετά αυτό που περιμένει κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας του: καλή ποιότητα κατασκευής, αξιοπρεπής οθόνη, όμορφος σχεδιασμός, καθώς επίσης και compact διαστάσεις και βάρος.

nokia lumia 735 6

Η κάμερά του μπορεί να μην εντυπωσιάζει αλλά δεν θα σας απογοητεύσει κιόλας, ενώ αν βγάζετε selfies με… το κιλό, τα 5MP της μπροστινής θα σας φανούν αρκετά χρήσιμα.

Ακόμα πιο αναλυτικό review με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να διαβάσετε στο in2mobile.gr πατώντας εδώ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις