Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στον παγκόσμιο τεχνολογικό “χάρτη” βαζουν την Ελλάδα οι εξαγορές των startups

Η περίπτωση της AbZorba Games, η πλήρης εξαγορά της οποίας από την Greentube, θυγατρική της Novomatic, ανακοινώθηκε εχθές, Τετάρτη, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση που έρχεται να αναδείξει και να επιβεβαιώσει την δυναμική του εγχώριου οικοσυστήματος που σε λιγότερο από 7 μήνες ανακοινώνει την δεύτερη εξαγορά από εταιρείες του εξωτερικού.

Αυστριακός «γίγαντας» του gaming εξαγοράζει την AbZorba Games

Είχε φυσικά προηγηθεί η εξαγορά της Antcor από την εισηγμένη, στο Ελβετικό Χρηματιστήριο, u-blox A.

Ελβετική εταιρεία εξαγόρασε την ελληνική startup Antcor για 8,5 εκατ. ευρώ

Antcor: Η επόμενη μέρα μετά την εξαγορά

«Μένουν» Ελλάδα
Σημειώνεται ότι πρόθεση της Greentube είναι να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα και ειδικότερα στο ελληνικό σκέλος της AbZorba Games, αυξάνοντας κατά 100% – τουλάχιστον – τον αριθμό των εργαζομένων της. Στόχος της Greentube είναι η ομάδα της AbZorba Games θα παραμείνει στην εταιρεία προκειμένου να συνεχίσει την ανάπτυξή της, από την Ελλάδα.

«Μαγνήτης» επενδύσεων η AbZorba Games
Το ενδιαφέρον όμως του αυστριακού ομίλου για την ελληνική αγορά και ειδικότερα για την AbZorba Games ενδέχεται να λειτουργήσει ως  “μαγνήτης” για νέες επενδύσεις και σε άλλες startup (και όχι μόνο) ελληνικές εταιρείες από επιχειρηματικούς ομίλους του εξωτερικού του μεγέθους της Novomatic, αλλά και του μεγέθους της u-blox A, κάτι που βάζει την Ελλάδα και πάλι στον παγκόσμιο τεχνολογικό “χάρτη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις