Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Το επεισόδιο που πρέπει να δει κάθε Startupper (και όχι μόνο)

Ο Μάρκος Βερέμης της Big Pi Ventures, ο Αναστάσιος Σπανίδης του GPA ecosystem of companies,ο Γιώργος Καραντώνης της Metavallon VC και ο Γιώργος Ελευθερίου της Feel Therapeutics στο νέο επεισόδιο το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL

Θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας; Σε ενδιαφέρει μήπως τεχνολογία ή σε γοητεύουν οι Startups; Τότε δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ αυτό το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL!

Οι καλεσμένοι του νέου επεισοδίου δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο Μάρκος Βερέμης, ο Αναστάσιος Σπανίδης, ο Γιώργος Καραντώνης και ο Γιώργος Ελευθερίου έχουν χαράξει ο καθένας τη δική του πορεία στην ελληνική tech σκηνή, ρίχνοντας τα θεμέλια για την σημερινή επιτυχία του οικοσυστήματος. Οι ιστορίες τους εμπνέουν τον καθένα από εμάς να κυνηγήσει τα όνειρά του, παρά το οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να βρεθεί στον δρόμο μας.

Ο Μάρκος Βερέμης είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους «πυλώνες» του ελληνικού Startup οικοσυστήματος. Έχοντας δημιουργήσει το 2002 την Upstream, ένα «παιδί» του τότε dot.com boom, έφτασε να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Και το πιο εντυπωσιακό από όλα; Ο κ. Βερέμης δεν κράτησε ποτέ την γνώση για τον εαυτό του, αλλά οδήγησε και άλλους στον δρόμο της επιτυχίας. Μπορεί σήμερα να έχει αποχωρήσει από την Upstream, όμως συνεχίζει να στηρίζει τις Startups ως Patner στην Big Pi Ventures, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά VCs. Ως επενδυτής πλέον ο κ. Βερέμης θα μοιραστεί μαζί μας τις πολύτιμες συμβουλές του, αλλά και τι είναι αυτό που πιστεύει ότι λείπει σήμερα από το οικοσύστημα.

Από την πλευρά του ο Αναστάσιος Σπανίδης, πρόεδρος και CEO του GPA ecosystem of companies είναι ο άνθρωπος που κάθε Startupper και εν δυνάμει Startupper θα έπρεπε να ακούσει. Ο ίδιος ξεκίνησε την επιχειρηματική του σταδιοδρομία σε ηλικία μόλις 18 ετών, όταν ήθελε να αποδείξει στον πατέρα του ότι ήταν αρκετά ώριμος για να πάρει αυτοκίνητο. Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά απέκτησε την εμπειρία να βλέπει πολύπλευρα οποιοδήποτε επιχειρηματικό ζήτημα του δοθεί. Έπειτα, το 2000 ίδρυσε την Generation Y, μια εταιρεία που άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά και απέκτησε ηγετική θέση στο e-business. Έτσι λοιπόν φτάσαμε σήμερα στον όμιλο GPA, μια πολυεθνική που προσφέρει πάνω από 200 υπηρεσίες και απασχολεί περισσότερους από 350 επαγγελματίες. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος από τον κ. Σπανίδη για να μας μιλήσει για το πως η επιχειρηματικότητα είναι ένας δρόμος που προσφέρει την ικανοποίηση στη ζωή, γι αυτούς που έχουν βέβαια και την αντοχή, καθώς κάθε φορά που ανοίγεις έναν δρόμο υπάρχουν και δυσκολίες. Ωστόσο ο κ. Σπανίδης μας προτρέπει να αγαπήσουμε τα εμπόδια για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη συνέχει του επεισοδίου ο Γιώργος Καραντώνης, Partner της Metavallon VC, θα μας εξηγήσει το πως αποφασίζουν εκείνος και οι συνεργάτες του να επενδύσουν σε μια εταιρεία. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Metavallon ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο την λειτουργία του δεύτερου fund της, της Metavallon ΙΙ, κάνοντας ένα πρώτο closing, με στόχο τα κεφάλαιά του να φτάσουν σταδιακά τα 40-45 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καραντώνης θα μας αναλύσει την επενδυτική φιλοσοφία της Metavallon, αλλά και το πιστεύει ότι θα εξελιχθεί το οικοσύστημα τα επόμενα 2-3 χρόνια και τους κλάδους που πιστεύει ότι θα πρωταγωνιστήσουν. Φυσικά, ο κ. Καραντώνης θα μας πει και τι πρέπει να προσέξουμε, καθώς η τεχνολογία έχει επιτρέψει μια πολύ έντονη και επιθετική αναδιοργάνωση του ανταγωνισμού.

Τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και στην πράξη μια εταιρεία που επένδυσε η Metavallon. Ο λόγος φυσικά για την Feel Therapeutics του Γιώργου Ελευθερίου, η οποία φέρνει την τεχνολογία στην υπηρεσία της ψυχικής υγείας. Αυτή τη στιγμή σχεδόν 1 δισ. συμπολίτες διεθνώς αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Δυστυχώς, πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο λείπει η αντικειμενική μέτρηση, για αυτό και η Feel Therapeutics έχει φτιάξει μια τεχνολογία, η οποία φέρνει αυτή την αντικειμενική μέτρηση στην ψυχική υγεία. Ειδικότερα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για ψηφιακή ιατρική ακριβείας. Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας παρέχει απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών, επικεντρωμένη στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων wearables, αισθητήρων κινητών τηλεφώνων, δεδομένων φωνής, βίντεο και κειμένου.

Μην χάσετε λοιπόν αυτό το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL το νέο συναρπαστικό επεισόδιο του τηλεοπτικού ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ με παρουσιαστή τον Γιάννη Διονάτο. Φυσικά, όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το επεισόδιο σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30.

 

Δείτε το teaser για το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ παρακάτω:

 

 

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις