Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το μεγάλο Demo Day του OK!Thess μπροστά σε επενδυτές από Ελλάδα και Ν.Α. Ευρώπη

Την προηγούμενη εβδομάδα το OK!Thess διοργάνωσε μια αξιοσημείωτη και σπάνια εκδήλωση για τα ελληνικά δεδομένα: κάλεσε ομάδες απ΄όλο το οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο Demo Day μπροστά σε ομάδα επενδυτών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το OK!Thess είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που έφερε γύρω από το ίδιο τραπέζι 8 σημαντικούς φορείς της πόλη.  Οι ιδρυτικοί φορείς αυτοί, εκτός από τον Δήμο, είναι τα 4 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, IHU και ΑΤΕΙΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ).
Aργότερα, προστέθηκαν το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και ο Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).
Το OK!Thess ξεκίνησε σαν ιδέα στο τέλος του 2015 και μπήκε σε εφαρμογή το καλοκαίρι του 2016. Άρχισε να λειτουργεί πειραματικά τον Οκτώβρη του 2016 και κανονικά τον Γενάρη του 2017.

Στόχος του OK!Thess είναι η  ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος καινοτομίας φέρνοντας σε επαφή και δικτυώνοντας μεταξύ τους φορείς από όλες τις διαστάσεις ενός οικοσυστήματος – καινοτόμες ομάδες, θερμοκοιτίδες, βιομηχανία, πανεπιστήμια, επενδυτές κλπ.

Στο Demo Day του 2018 συμμετείχαν ομάδες από το American College of Thessaloniki – VentureGarden, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Κολλέγιο Περωτή, Coho, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, το i4Gpro, Atlantis Cosnulting και φυσικά ομάδες του OKThess!

Οι επενδυτές περιλάμβαναν τους: Eric Parks -Velocity Partners VC, Κατερίνα Πραματάρη-Unifund VC, Αλεξάνδρα ΧόληΜυρτώ Παπαθάνου – Metavallon VC, Bruno Bolsens – BigPi VC, George Brashnarov -CEO Angels Club, Stanislav Sirakov – LAUNCHub Ventures, Max Gurvits – Cross Border Angels, Nikolay Yarmov – CEED Bulgaria & CEO Angels Club, Άγγελος Μαγκλής– Atlantis Consulting, Adrion Business Angels Network, Νικόλαος Καραμόσχος – Infodim, Filip Stojanovic -Segura Consulting, OK!Thess, Simon Bensasson – OK!Thess

Οι ομάδες που πραγματοποίησαν παρουσίαση

Η Movvin (Coho) προσφέρει ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε τουριστικούς οργανισμούς και φυσικά σε ιδιώτες.

H ErgoSensePro (Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης) αξιολογεί τις κινήσεις των αθλητών και αναπτύσσει προσαρμοσμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για προπονητές και εκπαιδευτές επαγγελματικών αθλητικών ομάδων.

Το myAlgos (ACT) συνδυάζει τεχνολογίες mobile και web και IoT για την ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των ασθενών με χρόνιους πόνους και της ιατρικής τους ομάδας.

Το Cubes Coding (OK!Thess) αναπτύσσει το Robotiles – ένα σύστημα που κάνει την εκπαίδευση προγραμματισμού διασκεδαστική και αποτελεσματική συνδυάζοντας απτές οδηγίες προγραμματισμού (πλακάκια) με ρομπότ.

H EmbIoTs (i4Gpro) είναι μια ενσωματωμένη λύση IoT για εργαλεία οικοδομών που βοηθούν τους χρήστες να εντοπίζουν τη θέση των εργαλείων, πώς χρησιμοποιούνται και πότε χρειάζονται συντήρηση.

H Elektronio (ACT) επαναπροσδιορίζει το συμβατικό ποδήλατο και συνδυάζει τις τάσεις των ηλεκτρικών ποδηλάτων και μεταφοράς φορτίων.

Η Callibrie (Atlantis Consulting) είναι μια εφαρμογή που ενεργεί ως Ευφυής Προσωπικός Βοηθός και προβλέπει τις επικοινωνιακές ανάγκες των χρηστών της και τις ικανοποιεί άμεσα.

Το Grekaddict (OK!Thess) προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας.

Το PLiN (ΑΠΘ) είναι μια ερευνητική εταιρία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικευμένη στην κατασκευή και τον χαρακτηρισμό προσαρμοσμένων νανοσωματιδίων μετάλλων και οξειδίων.

H Turnand Peripherals (i4Gpro) είναι Hardware Startup που σχεδιάζει και αναπτύσσει έξυπνα περιφερειακά για έξυπνες συσκευές που ξεπερνούν τα καθημερινά εμπόδια και βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών.

Το Yummy Wallet (Atlantis Consulting) αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ εφαρμογής φορητών πληρωμών και μιας υπηρεσίας ανταμοιβής πιστών πελατών.

H Loceye (OK!Thess) βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες τους χρησιμοποιούν τα online προϊόντα τους και πώς αλληλεπιδρούν με τα οπτικά στοιχεία σε μια οθόνη, χρησιμοποιώντας την απομακρυσμένη ανάλυση παρακολούθησης ματιών.

Οι παρακάτω ομάδες βρίσκονται σε πιο αρχικό στάδιο και πραγματοποίησαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις μετά από επιλογή που έγινε από τους επενδυτές.

Η Exoha (Perrotis College) αναπτύσσει μια λύση προγραμματισμού για βάρδιες εργαζομένων που βασίζεται σε AI.

Το Openhouse (i4Gpro) είναι μια εναλλακτική πλατφόρμα αναζήτησης ακινήτων.

Το Project Veltio (OK!Thess) σχεδιάζει μια νέα λύση μαγειρέματος για κρέας χωρίς κόκαλα που χρησιμοποιεί της αρχές τις θερμοδυναμικής και έξυπνο έλεγχο για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων μαγειρέματος κάθε φορά.

Η Legalpal (OK!Thess) είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν και να προσλαμβάνουν τους κατάλληλους δικηγόρους για τις ανάγκες τους.

H Nabz (ΟΚ!Thess) είναι ένας διασκεδαστικός νέος τρόπος για τους φαν του φαγητού να αποφασίσουν για το μέρος που θα φάνε.

H Rhoe (OK!Thess) προσφέρει μια λύση υλικού και λογισμικού που βοηθά τις μεσαίου μεγέθους δημοτικές αρχές να εκδίδουν και να διαχειρίζονται τα πρόστιμα στάθμευσης πιο γρήγορα, με αυτοματοποίηση της διαδικασίας

Η Proclisis (OK!Thess) είναι μια υπηρεσία λογισμικού για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χειρίζονται μεγάλους όγκους σύνθετων και πολύπλοκων αγορών κάθε μήνα.

Η AidPlex (OK!Thess) κατασκευάζει θερμοπλαστικούς νάρθηκες για οργανισμούς και επαγγελματίες υγείας, παρέχοντας στους ασθενείς τους μια ελαφριά, αναδιαμορφώσιμη και ανακυκλώσιμη εναλλακτική λύση.

Το Skilz (OK!Thess) αναπτύσσει ένα εργαλείο που επιτρέπει ασύγχρονη επικοινωνία μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους με online βίντεο.

Το K-INVENT (OK!Thess) δημιουργεί συνδεδεμένες συσκευές φυσικής αποκατάστασης, οι οποίες επιτρέπουν στους θεραπευτές να βελτιώνουν – και να επιδεικνύουν – τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, ενώ παράλληλα κάνουν διασκεδαστική τη προπόνηση για τους ασθενείς τους.

Η Octappush (OK!Thess) φιλοδοξεί να είναι η online κοινότητα αναφοράς για χρήστες / gamers και προγραμματιστές apps.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις