Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook Dating: Έρχεται και στοχεύει να κάνουμε μακροχρόνιες σχέσεις!

Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο f8, ότι το Facebook ετοιμάζει υπηρεσία dating, η εταιρεία επιβεβαίωσε στο The Verge ότι το προϊόν βρίσκεται σε δοκιμές ενώ δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Αυτό το προϊόν απευθύνεται σε Αμερικανούς υπαλλήλους του Facebook, οι οποίοι έχουν επιλέξει να δοκιμάσουν – dogfooding την συγκεκριμένη υπηρεσία“, αναφέρεται σε ένα screenshot από τον κώδικα του Facebook, (dogfooding είναι η αργκό για τους εργαζόμενους που δοκιμάζουν ένα νέο λογισμικό). “Σκοπός του dogfooding είναι να δοκιμαστεί η εφαρμογή για σφάλματα και προβλήματα στο UI. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσεγγίσετε ερωτικά τους τους συναδέλφους σας”, συνεχίζει.
Οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιούν ψεύτικα δεδομένα για τα προφίλ και το Facebook σχεδιάζει να διαγράψει όλα τα δεδομένα εφόσον αποφασίσει να προσφέρει επίσημα την υπηρεσία στο ευρύ κοινό.

Η δοκιμή αυτή είναι εθελοντική και δεν έχει καμία επίδραση στην επαγγελματική σας σχέση“, γράφει ένα άλλο screenshot το οποίο βρήκε ειδική ερευνήτρια. Ενώ η εταιρεία προειδοποίησε επίσης τους υπαλλήλους της ότι οι πολιτικές κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ισχύουν για το προϊόν αυτό έστω και δοκιμαστικά.

Το Facebook Dating θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό προφίλ για dating. Όταν δύο άτομα χρησιμοποιούν την υπηρεσία και κάνουν like στα προφίλ θα τους επιτραπεί να έρθουν σε επαφή. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ορατό το προφίλ τους σε άτομα που παρακολουθούν τα ίδια γεγονότα για παράδειγμα, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες “επαφές” και εκτός υπηρεσίας.
Αυτό θα γίνεται για την οικοδόμηση πραγματικών, μακροχρόνιων σχέσεων – όχι μόνο για περιστασιακές σχέσεις“, δήλωσε ο Mark Zuckerberg σε σχετική  ανακοίνωση τον περασμένο Μάιο.

Η ανακοίνωση του Facebook τον περασμένο Μάιο ότι θα προσφέρει online dating  έριξε τη μετοχή της Match 22%. Παρόλα αυτά η εταιρεία πίσω από το Match, Tinder, το ΟΚ Cupid και το Plenty of Fish – φαινόταν να παίρνει τις ειδήσεις με ψυχραιμία:
Είμαστε κολακευμένοι που το Facebook έρχεται στο χώρο μας – και βλέπει μια παγκόσμια ευκαιρία σε αυτό που κάνουμε – καθώς το Tinder συνεχίζει να ανεβαίνει”, δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της Match Group, Mandy Ginsberg. “Θα συνεχίσουμε να ευχαριστούμε τους χρήστες μας μέσω της καινοτομίας στα προϊόντα μας και της αμείλικτης εστίασης στην επιτυχία των σχέσεων. Καταλαβαίνουμε αυτήν την κατηγορία καλύτερα από οποιονδήποτε. Η είσοδος του Facebook θα αναζωογονήσει όλους μας”, συνέχισε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις