Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut απέσυρε την αίτηση της για άδεια λειτουργίας στο Λουξεμβούργο

Η Revolut απέσυρε την αίτησή της για άδεια που είχε υποβάλει προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, κάνοντας “στροφή” προς την Ιρλανδία, ανέφερε η Telegraph, την Κυριακή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Revolut απέσυρε την αίτησή της μετά από ερώτηση που έθεσε ο βουλευτής Laurent Mosar στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Λουξεμβούργου, σχετικά με τη συμμόρφωσή της εταιρείας με εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Pierre Gramegna, ότι οι εθνικοί και διεθνείς κανονισμοί δεν γίνονται πάντα σεβαστοί από τις FinTech εταιρείες καθώς και ότι κάποιες από αυτές παίρνουν έγκριση χωρίς να πληρούν τις ρυθμιστικές προϋποθέσεις που απαιτούνται. Χωρίς να κατονομάσει τη Revolut, ο βουλευτής μίλησε για “μία μεγάλη εταιρεία που πρόσφατα αιτήθηκε έγκρισης” στο Λουξεμβούργο.

Στη συνέχεια, ο Mosar ρώτησε τον Gramegna τι πρόκειται να κάνει το υπουργείο Οικονομικών για να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση των FinTechs με τους κανόνες. Ο Gramegna απάντησε ότι η ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι ευθύνη της Επιτροπής Εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα (CSSF) και όχι του υπουργείου Οικονομικών.

Η Revolut δήλωσε ότι δεν αποσύρει την αίτησή της λόγω των ερωτήσεων σχετικά με τη συμμόρφωσή της στους κανονισμούς. Αντιθέτως, ισχυρίστηκε ότι είναι μια “στρατηγική απόφαση” με στόχο να επικεντρωθεί στην αντίστοιχη αίτηση που έχει υποβάλει στην Ιρλανδία. Εκπρόσωπος της Revolut δήλωσε ότι η εταιρεία “είχε πολύ θετικό και ανοιχτό διάλογο” με την CSSF και άλλους ρυθμιστικούς φορείς του Λουξεμβούργου.

Σημειώνεται ότι η Revolut χρειάζεται ρυθμιστική έγκριση από μια από τις χώρες της ΕΕ προκειμένου να διατηρήσει την πρόσβαση της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μετά το Brexit.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις