Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

300 εκατ. δολάρια αναμένεται να χάσει φέτος η Lime!

300 εκατ. δολάρια αναμένεται να χάσει φέτος η Lime, ενώ τα έσοδά της θα φτάσουν τα 420 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με οικονομικές προβλέψεις που επικαλείται το The Information.

Η Lime χάνει τόσα πολλά χρήματα κυρίως λόγω του χαμηλού “προσδόκιμου ζωής” των πατινιών της -μέσος όρος ζωής οι πέντε μήνες- αλλά και του υψηλού κόστους επισκευής και “συντήρησής” τους σε αποθήκες. Φυσικά, το κόστος αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι τα πατίνια είναι εκτεθειμένα τόσο στις καιρικές συνθήκες όσο και στις ανθρώπινες “διαθέσεις”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Lime προβλέπει ότι τα ακαθάριστα έσοδα του επόμενου έτους θα αυξηθούν σε πάνω από 1 δισ. δολάρια και ότι οι προσπάθειες που κάνει για τη βελτίωση της αντοχής των πατινιών της θα μειώσει τις “απώλειες” κατά το ήμισυ. Ωστόσο, τo γεγονός ότι η εταιρεία “χαλάει” σχεδόν ό,τι κερδίζει για την αποκατάσταση και φόρτιση των πατινιών της, κάνει κάποιους δυνητικούς επενδυτές να έχουν δεύτερες σκέψεις.

Επομένως, η βελτίωση της “αντοχής” των πατινιών κρίνεται ζωτικής σημασίας για τη Lime, καθώς μόνο αν αυτά μπορούν να χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εταιρεία θα καταφέρει να έχει ουσιαστικό κέρδος. Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε -αλλά και για την ασφάλεια των αναβατών- η Spin της Ford λάνσαρε ένα νέο ηλεκτρικό πατίνι σχεδιασμένο για να «αντέξει» την σκληρή καθημερινή χρήση που υφίσταται ένα “όχημα” κοινής χρήσης και κατ’ επέκταση να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η Lime αυτή τη στιγμή δοκιμάζει το νέο πατίνι Gen 3, ενώ παράλληλα αναζητά τρόπους για να μειώσει τα έξοδά της, τοποθετώντας τα πατίνια της σε περιοχής με μεγαλύτερη κίνηση και επενδύοντας σε μπαταρίες που μπορούν να αλλάξουν πιο εύκολα. Ο πρόεδρος της Lime, Joe Kraus, δήλωσε στο Information ότι τα νέα της πατίνια θα “αντέχουν” πάνω από ένα χρόνο, συμπληρώνοντας ότι ένα όχημα μεγαλύτερης διάρκειας έχει καταλυτική επίδραση στο προφίλ δαπανών της εταιρείας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις