Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Greensill εξαγόρασε την FreeUp μετά από χρηματοδότηση-μαμούθ από τη Softbank

Η Greensill, ένας πάροχος εναλλακτικής χρηματοδότησης της αλυσίδας εφοδιασμού που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξασφάλισε χρηματοδότηση 655 εκατ. δολαρίων από το SoftBank Vision Fund.

Η νέα εισροή κεφαλαίων έρχεται μόλις πέντε μήνες μετά την τελευταία επένδυση του fund της SoftBank στην εταιρεία, ύψους 800 εκατ. δολαρίων, η οποία ανέβασε την αξία της στα 3,5 δισ. δολάρια. Από την ίδρυσή της, το 2011, μέχρι σήμερα, η Greensill έχει “σηκώσει” πάνω από 1,7 δισ. δολάρια.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της διεθνούς επέκτασης της εταιρείας αλλά και για την χρηματοδότηση στρατηγικών εξαγορών – οι οποίες ξεκίνησαν ήδη! Η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της FreeUp, μιας εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία που επιτρέπει σε εργαζόμενους να λαμβάνουν πρόωρα τον μισθό τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ο CEO της Greensill, Lex Greensill, δήλωσε ότι ενώ τα προγράμματα χρηματοδότησης που παρέχει επιτρέπουν ήδη στους προμηθευτές μιας εταιρείας να λάβουν πρόωρη πληρωμή, η τεχνολογία της FreeUp θα της επιτρέψει να επεκτείνει την υπηρεσία της και στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης. Πρόσθεσε ,μάλιστα, ότι το νέο αυτό προϊόν θα ξεκινήσει να δοκιμάζεται άμεσα και το πλήρες λανσάρισμά του θα έρθει μέσα στους επόμενους μήνες.

Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι η FreeUp ανήκει στο “χαρτοφυλάκιο” της Public.io, μιας επενδυτικής εταιρείας που ασχολείται με το GovTech και που -σύμφωνα με τα λεγόμενα της-  βοηθά startups να «αλλάξουν» τον δημόσιο τομέα. Η Public.io ουσιαστικά προσφέρει δικτύωση, καθοδήγηση και χρηματοδότηση σε startups προκειμένου να λύσουν προβλήματα του δημοσίου τομέα.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε Δανία, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο και “τρέχει” προγράμματα – προκλήσεις προκειμένου να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κρατικών μηχανισμών. Στο portfolio της περιλαμβάνεται πληθώρα startup εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της “δικής μας” Novoville!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις