Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το νέο drone της Volocopter μπορεί να μεταφέρει σχεδόν 200 κιλά!

Η γερμανική startup Volocopter έχει γίνει γνωστή για τα “ιπτάμενα ταξί” της τα οποία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Τώρα όμως αποκάλυψε και κάτι νέο – ένα αεροσκάφος κάθετης προσαπογείωσης (eVTOL) ειδικά σχεδιασμένο για να μεταφέρει μεγάλα φορτία.

Το λεγόμενο VoloDrone μπορεί να σηκώσει σχεδόν 200 κιλά και να πετάξει για 35 λεπτά. Στόχος του είναι να εξυπηρετήσει βιομηχανίες όπως η γεωργία, των οποίων το πρόβλημα δεν είναι τόσο η απόσταση όσο οι ιδιαιτερότητες του εδάφους που μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για συμβατικά οχήματα.

Η Volocopter δήλωσε ότι το νέο αεροσκάφος αναπτύχθηκε από μια εξειδικευμένη ομάδα κοντά στο Μόναχο και ότι ο σχεδιασμός του έγινε σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους από όλες τις βιομηχανίες τις οποίες στοχεύει εν τέλει να εξυπηρετήσει με το drone.  Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το VoloDrone έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη του δοκιμαστική πτήση, οπότε είναι κάτι παραπάνω από μια “ιδέα”.

“Παρόμοια” drones, που μπορούν να μεταφέρουν λίγο παραπάνω από 100 κιλά, σχεδιάζει και η Elroy Air, μια startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία τα φορτηγά-drones της μέχρι το 2020.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις