Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η iKala “σήκωσε” $17 εκατομμύρια – Επεκτείνει την δραστηριοποίησή της στην Νοτιοανατολική Ασία

Το ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να αντλήσει κατά την διαδικασία του δεύτερου κύκλου χρηματοδότησης η iKala, που εδρεύει στην Ταϊβάν και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και διάθεση μιας πλατφόρμας απόκτησης και διάδρασης με πελάτες, η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία της τεχνητής ευφυίας (ΑΙ).

Της διαδικασίας δεύτερου κύκλου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Wistron Digital Technology Holding Company, η οποία και αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της ομώνυμης κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρονικών. Μάλιστα, η προαναφερθείσα –που μεταξύ άλλων παρέχει στην αγορά big data analytics- αναμένεται να λειτουργήσει ως στρατηγικός επενδυτής της iKala.

Παράλληλα, στην όλη διαδικασία συμμετείχαν οι Hotung Investment Holdings Limited και Pacific Venture Partners, που ήδη είχαν επενδύσει στην iKala και κατά τον αμέσως προηγούμενο κύκλο άντλησης επενδυτικών κεφαλαίων. Συνολικά, η Ταϊβανέζικη εταιρεία έχει «σηκώσει» το ποσό των $30,3 εκατομμυρίων μέχρι σήμερα.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως τα προϊόντα και οι εν γένει εφαρμογές της iKala απευθύνονται και «στοχεύουν» σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το KOL Radar, το οποίο αφορά στον τομέα του influencer marketing, καθώς επίσης και το Shoplus, μια υπηρεσία social commerce που εστιάζει το ενδιαφέρον της στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας.

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν αναμένεται να αξιοποιηθούν από την πλευρά της iKala προκειμένου να επεκτείνει την δραστηριοποίηση και εν γένει λειτουργία της και σε τοπικές αγορές που βρίσκονται γεωγραφικά στην Νοτιοανατολική Ασία. Συγκεκριμένα, με βάση τους σχεδιασμούς της εταιρείας, πρόκειται να ξεκινήσει την δραστηριοποίησή της στην Ινδονησία και την Μαλαισία, ενώ παράλληλα θα διευρύνει το αποτύπωμα και τον εν γένει βαθμό διείσδυσής της σε αγορές όπου ήδη διαθέτει παρουσία και λειτουργεί παραγωγικά. Ως τέτοιες θεωρούνται οι Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Χονγκ Κόνγκ, Φιλιππίνες και Βιετνάμ.

Η προσπάθεια της iKala αντιμετωπίζεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον εντός της Ταϊβάν, κι αυτό καθώς έρχεται σε εκ διαμέτρου αντίθεση από την συνήθη πρακτική των εκεί επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η τεχνολογική βιομηχανία της Ασιατικής χώρας είναι αποκλειστικά γνωστή για το hardware, και δη τους κατασκευαστές ημιαγωγών, όπως λ.χ. τις Foxconn και TSMC. Μάλιστα, το παράδειγμα της iKala έχει εμπνεύσει μια νέα γενιά startups που προέρχονται και εδρεύουν στην Ταϊβάν και οι οποίες ειδικεύονται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις