Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Moov Financial άντλησε $5,5 εκατ. για την ανάπτυξη της πλατφόρμας open source banking

Το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να αντλήσει σε διαδικασία seed funding η Αμερικανική startupMoov Financial, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης μιας open source πλατφόρμα banking. Της όλης διαδικασίας του κύκλου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Bain Capital Ventures, ενώ σε αυτόν συμμετείχαν και μια σειρά από επενδυτικές εταιρείες, όπως λ.χ. οι RRE VenturesCanapi VenturesGradient Ventures,  Commerce Ventures κ.ά.

Η Moov Financial ιδρύθηκε προ διετίας από δύο έμπειρα στελέχη του fintech τομέα, ενώ εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη μιας υποδομής «ανοικτού» κώδικα, προκειμένου να προσφέρει ευκολία, ευχρηστία και ταχύτητα προς τις επιχειρήσεις να αποστέλλουν, λαμβάνουν και αποθηκεύουν κεφάλαια για λογαριασμό των πελατών τους.

Η εταιρεία αναφέρει ότι αποσκοπεί στο να κτίσει εκ νέου την απαιτούμενη τραπεζική υποδομή για έναν κόσμο που βασίζεται στο cloud και αυτό δίχως κάποιου είδους εξάρτηση από παρωχημένα τεχνολογικά συστήματα. Μάλιστα, η υπό αυτό το πρίσμα, η πλατφόρμα banking-as-a-service (BaaS) της Moov Financial υιοθετεί μια προσέγγιση ανοικτού κώδικα έχοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τους προγραμματιστές. Την ίδια στιγμή, είναι φορητή για παρόχους cloud ή on premises, αρθρωτή για προσαρμογή και αποσυνδεδεμένη από οποιοδήποτε μεμονωμένο τραπεζικό πρόγραμμα.

Όσο για τα κεφάλαια που κατάφερε να αντλήσει, η αμερικανική startup σκοπεύει να τα αξιοποιήσει προκειμένου να επεκτείνει την ομάδα προγραμματιστών και εν γένει ανάπτυξης τεχνολογίας. Ζητούμενο; Να πετύχει να επιταχύνει τον προϊοντικό χάρτη της, με την ταυτόχρονη αναζήτηση και την υπογραφή συνεργασιών και εν γένει εταιρικών συμφωνιών.

«Η επίτευξη απρόσκοπτων και απροβλημάτιστων τραπεζικών υπηρεσιών έχουν αναχθεί σε μέγιστο «θέλω» από μέρους των ίδιων των χρηστών-καταναλωτών προς τις τεχνολογικές εταιρείες με αντίστοιχο τρόπο που έχουν κάνει κατά το κοντινό παρελθόν το διαδίκτυο, το cloud και τα κινητά τηλέφωνα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την επανάληψη της ίδιας της ιστορίας στην fintech αγορά, όπου ενόσω οι ιδιόκτητες λύσεις βρήκαν τον δρόμο τους για την διεθνή αγορά, εντούτοις όμως δεν κατάφεραν παρά να αντικατασταθούν από ομαδικές προσπάθειες που σχετίζονταν με έργα ανοικτού κώδικα», σημείωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της Moov Technologies.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις