Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ELEVATE GREECE- ΣΕΒ: Σύμπραξη για την ενδυνάμωση των startups

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριου Χρίστου Δήμα

Συμφωνία συνεργασίας με επίκεντρο την ταχύτερη ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, υπέγραψαν το ELEVATE GREECE και ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023. Στόχος της συνεργασίας είναι:

α) η ταχύτερη ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων, που είναι εγγεγραμμένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ELEVATE GREECE του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων,

β) η ενδυνάμωση της διασύνδεσης της έρευνας και των spin-offs με τη βιομηχανική παραγωγή και η ενθάρρυνση της μεταφοράς τεχνολογίας και της ανταλλαγής γνώσης, και

γ) η ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για ταχεία επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριου Χρίστου Δήμα.

Ειδικότερα, η συμφωνία περιλαμβάνει:

I. Υπηρεσίες Δικτύωσης Innovation Ready: Οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Μητρώου με τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια και στις υπηρεσίες Innovation Ready του ΣΕΒ αποκτούν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης με τη βιομηχανία, με δυναμικές επιχειρήσεις και με επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση νέων καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων.

II. Υπηρεσία προσέλκυσης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης και δεξιοτήτων IG@work. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Μητρώου αποκτούν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην νέα πλατφόρμα προσέλκυσης ταλέντου υψηλής εξειδίκευσης, από όλο τον κόσμο, με την ονομασία IG@work. Το IG@work είναι μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ, μέσω της οποίας προωθούνται ευκαιρίες εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και προσελκύεται ταλέντο, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πλατφόρμα εστιάζει σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την τεχνολογία, με βιομηχανικές θέσεις υψηλής εξειδίκευσης και με διοικητικές/ διευθυντικές θέσεις ευθύνης. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αναδημοσιεύουν στην πλατφόρμα τις ανοικτές τους online θέσεις εργασίας και να δέχονται με απλό τρόπο τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποψηφίων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας δήλωσε σχετικά: «Μέσω του Elevate Greece, το οποίο πλέον αναβαθμίστηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία του Δημοσίου, έχουμε καταφέρει όχι μόνο να καταγράψουμε το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας, αλλά και να ενισχύσουμε θεσμικά και χρηματοδοτικά. Παράλληλα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα πολύ σημαντικό δίκτυο στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχουμε δημιουργήσει μέσω του Elevate Greece, εντάσσεται και η σημερινή συμφωνία με τον ΣΕΒ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρό του για την συνεργασία μας και τη διάθεσή του να συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο το οικοσύστημα καινοτομίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Elevate Greece A.E. Μιχάλης Δρίτσας τόνισε: «Η αποστολή της νεοσύστατης Elevate Greece A.E. είναι να συνεχίσει να υποστηρίζει τις startups του Μητρώου, προσθέτοντας νέες δραστηριότητες και συνεχίζοντας να δικτυώνει ακόμη περισσότερο το δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας, ώστε να είναι πιο επιτυχημένες οι προσπάθειές τους. Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια αυτή, είναι και οι υποστηρικτές μας, στους οποίους συγκαταλέγεται ο ιδιαίτερα δραστήριος ΣΕΒ. Με τη διεύρυνση του υφιστάμενου Μνημονίου Συνεργασίας, τόσο μέσω των εργαστηρίων – υπηρεσιών Δικτύωσης Innovation Ready που έχουν στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και βιομηχανίας, όσο και μέσω της υπηρεσίας προσέλκυσης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης και δεξιοτήτων IG@work, οι startups του Elevate Greece αποκτούν 2 πολύ σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξή τους».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ Μάρκος Βερέμης δήλωσε: «Η ενίσχυση της ικανότητας μας να καινοτομούμε γίνεται πράξη όταν διασυνδέουμε το οικοσύστημα της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων με τη βιομηχανία και τις δυναμικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας στη χώρα μας, όπως και παντού, χρειάζεται και απαιτεί στέρεες συνεργασίες. Η εμβάθυνση της σχέσης μας με το Elevate Greece αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια να θωρακίσουμε τις startups με εργαλεία, τεχνογνωσία και δικτύωση που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν ταχεία ανάπτυξη προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της νέας γενιάς της πατρίδας μας».

Παρόντες στην υπογραφή ήταν, επίσης, η κα Έλλη Διακαναστάση, Εντεταλμένη Σύμβουλος της Elevate Greece ΑΕ και ο κος Αναστάσιος Κέζας, συνεργάτης του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και η κα Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια, και ο κος Κώστας Τρούλος, Senior Advisor του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις