Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

L’Oréal: Στον δείκτη ισότητας των φύλων του Bloomberg 2023 για 6η συνεχόμενη χρονιά

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η L’Oréal αναγνωρίστηκε από το Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg 2023 (GEI) για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου περιβάλλοντος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο την ισότητα. Ο συγκεκριμένος δείκτης αξιολογεί την ισότητα των φύλων, εστιάζοντας σε πέντε πυλώνες: την εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας και διαχείρισης ταλέντου, την ισότητα στις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα, την κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, τις πολιτικές ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και την εταιρική φήμη.

Η L’Oréal είναι μία από τις 484 εταιρείες σε 45 χώρες και περιοχές που συμμετέχουν στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg 2023. Ο δείκτης είναι ένας από τους εγκυρότερους δείκτες σε θέματα διαφάνειας και ισότητας των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον.

Ο Nicolas Hieronimus, Διευθύνων Σύμβουλος της L’Oréal, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που αναγνωριστήκαμε από τον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg 2023. Η αναγνώριση για 6η συνεχή χρονιά αποτελεί απόδειξη της ανθρωποκεντρικής και συμπεριληπτικής κουλτούρας μας. Στη L’Oréal, προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα δίκαιο και δυναμικό περιβάλλον εργασίας όπου οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου να μπορούν να ευδοκιμήσουν, να αισθάνονται ενδυναμωμένοι και να έχουν αντίκτυπο με τις πράξεις τους».

Η Margaret Johnston-Clarke, Global Chief Diversity, Equity & Inclusion Officer της L’Oréal, δήλωσε: «Η ενδυνάμωση όλων των φύλων, η ενίσχυση ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος, η παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στους γονείς και η προσφορά ειδικής εκπαίδευσης στις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του οράματός μας ότι μια ακμάζουσα και συμπεριληπτική κουλτούρα αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

«Συγχαρητήρια σε όλες τις εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στον Δείκτη GEI 2023» ανέφερε ο Peter T. Grauer, Chairman of Bloomberg and Founding Chairman of the U.S. 30% Club. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε αύξηση τόσο του ενδιαφέροντος όσο και των μελών παγκοσμίως, που αντικατοπτρίζει έναν κοινό στόχο διαφάνειας στις μετρήσεις που σχετίζονται με το φύλο.»

Η L’Oréal υπέβαλε μια κοινωνική έρευνα που δημιουργήθηκε από το Bloomberg, σε συνεργασία με ειδικούς επί του θέματος παγκοσμίως. Αυτοί που περιλαμβάνονται στον φετινό δείκτη βαθμολογήθηκαν με βάση ένα παγκόσμιο όριο που καθορίστηκε από το Bloomberg για να αντικατοπτρίζει τη γνωστοποίηση και την επίτευξη ή την υιοθέτηση των καλύτερων στατιστικών και πολιτικών στην κατηγορία.

Τόσο η έρευνα όσο και ο Δείκτης GEI γίνονται σε εθελοντικό επίπεδο και δεν περιλαμβάνουν κόστη. Το Bloomberg συγκέντρωσε αυτά τα δεδομένα μόνο για λόγους αναφοράς. Ο δείκτης δεν κατατάσσει τις εταιρείες. Ενώ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις ενθαρρύνονται να αναφέρουν συμπληρωματικά στοιχεία για τα θέματα ισότητας των φύλων για το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας τους στο Bloomberg Terminal, στον παραπάνω Δείκτη μπορούν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν χρηματιστηριακή αξία 1 δισ. δολαρίων και άνω.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις