Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μπιλ Γκέιτς: Τα «αιχμηρά» σχόλια για τον Ίλον Μασκ

Ο ιδρυτής της Microsoft αμφισβήτησε το όραμα του Μασκ για δημιουργία αποικίας στον Άρη

Αίσθηση προκάλεσαν τα σχόλια που έκανε ο Μπιλ Γκέιτς για τον Ίλον Μασκ στο πλαίσιο πρόσφατης συνέντευξης του στο BBC. Ο ιδρυτής της Microsoft κριτίκαρε εμμέσως τις πρόσφατες επιχειρηματικές επιλογές του Μασκ, λέγοντας πως οι τρέχουσες προτεραιότητές του νέου ιδιοκτήτη του Twitter δεν συνάδουν με το προφίλ ενός καλού φιλάνθρωπου. Παράλληλα ο Γκέιτς διαφώνησε κάθετα με τη φιλοδοξία Μασκ να στείλει ανθρώπους στον Άρη.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτώμενος για το εάν πιστεύει ότι ο Μασκ θα πληρούσε τις προϋποθέσεις ως φιλάνθρωπος, ο Μπιλ Γκέιτς απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι ο Μασκ είναι τέτοιος αυτή τη στιγμή, ωστόσο συμπλήρωσε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

«Πράγματα όπως η Tesla έχουν θετικό αντίκτυπο, ακόμη και χωρίς να είναι μια μορφή φιλανθρωπίας», είπε ο Γκέιτς.

«Νομίζω ότι κάποια μέρα θα ενταχθεί στην τάξη των φιλάνθρωπων χρησιμοποιώντας την εφευρετικότητά του», πρόσθεσε.

Συγχρόνως, ο ιδρυτής της Microsoft αμφισβήτησε πλήρως το όραμα του Μασκ για δημιουργία αποικίας στον Άρη. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία του Μασκ η SpaceX έχει επενδύσει μεγάλα ποσά σε διαστημόπλοια και πυραύλους με την ελπίδα ότι μια μέρα θα καταφέρει στείλει ανθρώπους στον κόκκινο πλανήτη.

Ερωτηθείς για το εάν η αποστολή στον Άρη είναι μια καλή επένδυση ο Γκέιτς απάντησε: «Όχι κατά την άποψή μου».

Τόνισε δε ότι κατά τη γνώμη του η ανάπτυξη εμβολίων είναι μια προτιμότερη επένδυση για το καλό της ανθρωπότητας.

«Είναι πραγματικά πολύ ακριβό να πας στον Άρη.Μπορείτε να αγοράσετε εμβόλια ιλαράς και να σώσετε ζωές για χίλια δολάρια ανά σωζόμενη ζωή.Απλώς σε γειώνει. Μην πάτε στον Άρη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Microsoft.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις