Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

PwC και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Στόχος του Μνημονίου είναι να φέρει σε επαφή το Πανεπιστήμιο με την επιχειρηματική κοινότητα, δημιουργώντας γέφυρες ανάμεσα στην εκπαίδευση και τον επιχειρηματικό χώρο

Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησε η PwC Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ενέργεια εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της PwC Ελλάδας για δυναμικές συνεργασίες με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας.

Στόχος του Μνημονίου είναι να φέρει σε επαφή το Πανεπιστήμιο με την επιχειρηματική κοινότητα, δημιουργώντας γέφυρες ανάμεσα στην εκπαίδευση και τον επιχειρηματικό χώρο. Μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να αξιοποιούν την τεχνογνωσία και την πολυετή τους εμπειρία υλοποιώντας από κοινού δράσεις, ώστε να προσφέρουν αποτελεσματικότερη διασύνδεση των φοιτητών με τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, η PwC Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμφώνησαν στα εξής:

● Σύνδεση του γραφείου πρακτικής του Πανεπιστημίου με ανάλογες θέσεις της PwC Ελλάδας, προσφέροντας στους φοιτητές εργασιακή εμπειρία

● Από κοινού διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων, διαλέξεων, εκδηλώσεων κτλ., που προάγουν την τεχνολογία και την καινοτομία και προβάλλουν τόσο το έργο της PwC Ελλάδας, όσο και αυτό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

● Συμμετοχή στελεχών της PwC Ελλάδας ως εισηγητών σε συγκεκριμένα μαθήματα του κύκλου σπουδών (expert sessions)

● Δημιουργία Εκπαιδευτικών Ακαδημιών για την υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη συνεργασία συνθέτει ένα ακόμα βήμα εξωστρέφειας και συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την επιχειρηματική κοινότητα. Η πολιτική του Πανεπιστημίου μας επενδύει στη σύζευξη της παραγόμενης γνώσης εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος με τις καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες προς όφελος των μελών μας, κυρίως φοιτητών και ερευνητών, των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, αναφέρει.

Ο Partner, Consulting Leader της PwC Ελλάδας Κώστας Περρής, συμπλήρωσε: «Στην PwC έχουμε ως στόχο την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων. Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε λύσεις στις επιχειρήσεις και την κοινωνία σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πολυετής συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επισφραγίστηκε με ένα Μνημόνιο. Από κοινού, πλέον, εργαζόμαστε για τη γεφύρωση του ακαδημαϊκού κόσμου με τον επιχειρησιακό, προσφέροντας στις νέες γενιές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν οι επαγγελματίες του αύριο».

Από πλευράς του, ο People Experience & Culture Partner, PwC Ελλάδας Αντώνης Αντωνιάδης, δήλωσε σχετικά: «Ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην ακαδημαϊκή κοινότητα, χτίζοντας σχέσεις και συνεργασίες που στοχεύουν στην καινοτομία και την εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όραμά μας είναι να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες της χώρας μας, τόσο μέσα από την επιχειρηματική μας παρουσία σε αυτές, όσο και μέσω συνεργειών με τους αρμόδιους φορείς. Στην κατεύθυνση αυτή, τον τελευταίο χρόνο, αναπτύσσουμε συστηματικά γραφεία-δορυφόρους ανά την Ελλάδα. Στην Πάτρα λειτουργεί ήδη ένα από τα πρώτα μας γραφεία-δορυφόρους, το οποίο ευελπιστούμε μελλοντικά να στελεχωθεί και με αποφοίτους από τα πανεπιστήμια της Πελοποννήσου».

Η PwC Ελλάδας, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει εδραιώσει την ηγετική της θέση και στην Πελοπόννησο μέσα από το PwC Technology & Innovation Hub που έχει ιδρύσει στην Πάτρα. Στόχος του Hub είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η διαχείριση έργων πληροφορικής, τεχνολογίας και καινοτομίας, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με τεχνολογικό περιεχόμενο, η ανάδειξη και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία, καθώς και το upskilling και reskilling του προσωπικού του τεχνολογικού κλάδου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις