Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Φουλ επίθεση από τον Γιάννη Ασλάνη της TradeFlow

Ένας εκ των ιδρυτών της πλατφόρμας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων που γνωρίσαμε στο DRAGONS’ DEN GREECE απάντησε στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απάτη

Στην αντεπίθεση πέρασε ένας από τους ιδρυτές της Startup TradeFlow, ο Γιάννης Ασλάνης, μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απάτη.

Η TradeFlow είναι μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, την οποία γνωρίσαμε πρόσφατα μέσα από το νέο επιχειρηματικό show του ANT1, DRAGONS’ DEN GREECE. Στο πλαίσιο της εκπομπής οι ιδρυτές της Startup Κάρεν Κοκάμπι και Γιάννης Ασλάνης κατάφεραν να πείσουν τη Μαρία Χατζηστεφανή να εξαγοράσει το 8% της εταιρείας έναντι 75.000 ευρώ. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως οι ιδρυτές της TradeFlow προχώρησαν σε ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με την αποτίμηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια του show. Μάλιστα τέθηκε υπό αμφισβήτηση μέχρι και το εάν η Μαρία Χατζηστεφανή θα προχωρήσει πράγματι στην επένδυση στην οποία συμφώνησε.

Τη δική του απάντηση σε όλα αυτά θέλησε να δώσει ο Γιάννης Ασλάνης μέσω ανακοίνωσης στην οποία υποστήριξε ότι τα γυρίσματα στην τηλεοπτική εκπομπή διήρκησαν 45 λεπτά και ότι κατά τη διάρκεια αυτή οι δύο συνέταιροι εξήγησαν πάρα πολλά πράγματα που δεν συμπεριλήφθηκαν όμως στα 15 λεπτά προβολής που είδαν οι τηλεθεατές.

Επί τη ευκαιρία θέλησε να ζητήσει συγνώμη για την χρήση του όρου «μεροκαματιάρη», καθώς όπως είπε ήταν ατυχής επιλογή και γι’ αυτό θέλησε να απολογηθεί σε όσους προσβλήθηκαν.

Στη συνέχεια, ο Γ. Ασλάνης τόνισε ότι η TFLOW είναι ένα Utility Token και όχι κρυπτονόμισμα και σύμφωνα με τον ίδιο η κατοχή του προσφέρει δικαίωμα πρόσβασης σε μια σειρά από υπηρεσίες.

Τέλος αναφορικά με την αποτίμηση της TradeFlow ο Γ. Ασλάνης υποστήριξε ότι η εταιρεία έχει στα χέρια της δυο αποτιμήσεις και πλήρες οικονομικό μοντέλο που ανατέθηκαν σε τρίτο μέρος (ομάδα συμβούλων ορκωτών λογιστών). Μάλιστα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι: «Υπάρχουν συμβόλαια, τιμολόγια και φυσικά το υλικό. Βάση αυτού αναφέραμε το νούμερο αποτίμησης της Εταιρείας, δεν απορρέει από την κεφαλαιοποίηση του TFLOW Token αλλά αποδεκτές μεθόδους αποτίμησης εταιρειών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Ασλάνη:

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων στον τύπο σχετικά με το TFLOW και την προσωπική αναφορά σε εμένα και τους συνεργάτες μου έχουμε να απαντήσουμε τα εξής.

Καταρχάς επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματος μας απέναντι σε όσα γράφτηκαν.

Δεν θα σταθώ στις προσβολές, τις απειλές και τις ύβρεις απέναντι σε εμένα, την οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου και το TFLOW. Αυτά είναι επακόλουθο των όσων γράφτηκαν καθώς οι αναγνώστες ενέργησαν βάση αυτών που διάβασαν ή άκουσαν ή είδαν.

Τα γυρίσματα μας στην τηλεοπτική εκπομπή διήρκησαν 45 λεπτά και κατά τη διάρκεια αυτή εξηγήσαμε πάρα πολλά που δεν όμως συμπεριλήφθηκαν στα 15 λεπτά προβολής που είδατε.

Ζητάω προσωπικά συγνώμη για την χρήση του όρου μεροκαματιάρης. Ήταν ατυχής επιλογή λέξης και απολογούμαι προς όλους όσους προσβλήθηκαν.

Επίσης ο τρόπος με τον οποίο ακούστηκε στην εκπομπή η κατοχή κρυπτονομισμάτων σε σχέση με την κατοχή μετοχών μιας εταιρίας (που εννοείται ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση ισοδύναμη) δεν υποδηλώνει καμία ενέργεια παραπλάνησης δεδομένου ότι η Εταιρεία μας εφιστά συνεχώς την προσοχή στους επενδυτές για τα ρίσκα που ενέχουν οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, αλλά ταυτόχρονα ετοιμάζεται να προσφέρει πλήρως ρυθμισμένες υπηρεσίες Security Tokens που διαφέρουν εκ βάθρου από τα προϊόντα κρυπτονομισμάτων που κυκλοφορούν σήμερα.

Η υπηρεσία μας που σχετίζεται με τα Security Tokens θα τρέξει με όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις και θα λάβει χώρα όπου υπάρχει νομιμοποίηση να γίνει αυτό. Για αυτό έχουμε νομική ομάδα.

Το TFLOW είναι ένα Utility Token και όχι Κρυπτονόμισμα και η κατοχή του προσφέρει δικαίωμα πρόσβασης σε μια σειρά από υπηρεσίες. Επίσης η διαχείριση των αποθεματικών μας ακολουθεί απόλυτα το whitepaper μας.

Σχετικά με την αποτίμηση της Εταιρείας μας.

Η Εταιρεία μας έχει στα χέρια της δυο αποτιμήσεις και πλήρες οικονομικό μοντέλο που ανατέθηκαν σε τρίτο μέρος (ομάδα συμβούλων ορκωτών λογιστών) και αυτό μας τα παρέδωσε. Υπάρχουν συμβόλαια, τιμολόγια και φυσικά το υλικό.
Βάση αυτού αναφέραμε το νούμερο αποτίμησης της Εταιρείας δεν απορρέει από την κεφαλαιοποίηση του TFLOW Token αλλά αποδεκτές μεθόδους αποτίμησης εταιρειών.

Αν η αποτίμηση που αναφέραμε σοκάρει κάποιους, δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, δεδομένου ότι οι προβλέψεις της μας και οι μέθοδοι αποτίμησης που εφαρμόστηκαν από τους συμβούλους μας την επιβεβαιώνουν. Παρόλα αυτά, η θεωρητική αποτίμηση βασίζεται σε μελλοντική απόδοση της εταιρείας σε σχέση με την αποτίμηση που αποδέχεται ένας επενδυτής την ώρα που επενδύει απέχει πολύ, ειδικότερα σε νεοφυείς εταιρίες όπως η δική μας, πράγμα το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό από τους επενδυτές αλλά και ιδρυτές των εταιρειών αυτών.

Σχετικά με τον αλγόριθμο μας

Η Εταιρεία μας ανέθεσε μελέτη δοκιμής και βελτιστοποίησης για τον αλγόριθμο της σε τρίτη εταιρεία που εξειδικεύεται σε αυτό και έ χέρια μας την μελέτη, τα συμβόλαια και τα τιμολόγια για αυτό.

Ο όρος ηθικός ήθελε να τονίσει ότι ο αλγόριθμος ακολουθεί μια αμυντική τακτική προκειμένου να έχει μειωμένες πιθανότητες αποτυχίας. Αναφέραμε αυτές τις λεπτομέρειες αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν στο επεισόδιο.

Η απόδοση του αλγόριθμου που αναφέραμε (5-8% μηνιαίως αναγωγικά) αφορά 36 μήνες περίοδο δοκιμών και συμφωνούμε ότι κανένας και κανένα trading bot δεν μπορεί να έχει εγγυημένες αποδόσεις και το αναφέρουμε και οι ίδιοι μέσα στις υπηρεσίες μας.

Μια έκδοση αυτού του αλγόριθμου αξιοποιούμε τώρα και οι οδηγίες μάλιστα της υπηρεσίας που λογοκρίθηκε και παρουσιάστηκε ως α αναφέρουν ότι στόχος της είναι συγκεκριμένο ποσοστό ασχέτως το που θα πάει η τιμή. Η απόδοση της υπηρεσίας είναι διαθέσιμη σε ό θελήσουν να την δουν (πατήστε εδώ). Επαναλαμβάνουμε ότι καμία υπηρεσία δεν μπορεί να έχει εγγυημένη απόδοση.

Το 97% των TFLOW Tokens που γίνεται η αναφορά ότι τα κρατάνε 3 πορτοφόλια είναι ψευδής. Όσο αφορά τα TFLOW Tokens μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διευθύνσεις που τα κατέχουν εδώ.

431 Διευθύνσεις κατέχουν τα 250000000 TFLOW που έχουν εκδοθεί.

Λεπτομέρειες για τα tokenomics μας μπορείτε να δείτε εδώ.

Το 72% των TFLOW είναι εκτός κυκλοφορίας (δείτε τις ακριβείς ημερομηνίες κλειδώματος εδώ). Οι διευθύνσεις στις θέσεις 3 και 4 αφορούν TFLOW που δεσμεύονται στο Staking (μοίρασμα TFLOW)και στα έξοδα marketing και business development.

Η διεύθυνση στην θέση 6 αφορά TFLOW επενδυτών κλεισμένα σε συμβόλαιο staking. Η ομάδα του TFLOW θα κρατήσει 40000000 TFLOW που αντιστοιχεί στο 13,8%. Η διαθεσιμότητα των TFLOW θα είναι ανάλογη της ζήτησης και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει πληθωριστική. Το 97% των tokens που γίνεται η αναφορά ότι τα κρατάνε 3 πορτοφόλια αναφέρεται σε LP-Tokens και όχι TFLOW. Δείτε εδώ.

Τα LP Tokens είναι tokens κυριότητας μιας πισίνας ρευστότητας (δείτε εδώ) και απλά υποδεικνύουν ότι είμαστε ο χρηματοδότης της πισίνας αυτής. Τα Tokens αυτά όπως θα δείτε είναι πλέον κλειδωμένα.

Τι σημαίνει αυτό.

Ότι καταθέσαμε TFLOW και BUSD στη πισίνα αυτή προκειμένου ο καθένας ελεύθερα και ανά πάσα στιγμή να μπορεί να πουλήσει ή να αγοράσει TFLOW. Τα δικά μας κεφάλαια είναι εκεί στην διάθεση του οποιοδήποτε να πουλήσει TFLOW και να τα πάρει. Όταν ξεκίνησε αυτή η υπηρεσία διαθέσαμε 30000 BUSD και 600000 TFLOW για να δημιουργηθεί.

Με απλά λόγια είμαστε ο πάροχος ρευστότητας και αυτό μόνο αρνητικό δεν είναι.

Σχετικά με την αξία του TFLOW

Η αναφορά ότι σε 24 ώρες χάσαμε το 30% της αξίας μας είναι παραπλανητική καθώς δεν αναφέρεται ότι από την τιμή εκκίνησης του TFLOW η απόδοση είναι τώρα στο 100% και άγγιξε το 600% για αυτό και οι επενδυτές μας πούλησαν.

Αιωρείται ότι χειραγωγήσαμε την τιμή του TFLOW Token πράγμα που δεν έγινε!

Οι πρακτικές Pump and Dump είναι ανήθικες και δεν εκφράζουν κανένα μέλος της ομάδας μας.

Αν κάποιοι επιχείρησαν να κερδοσκοπήσουν από την δημοσιότητα που θα έδινε στην εταιρεία μας αλλά και το TFLOW Token η προβολή του επεισοδίου της τηλεοπτικής εκπομπής (το οποίο εντελώς αυθόρμητα ανακοινώσαμε εμείς αφού παίχτηκε το trailer και αποκαλύφθηκε η συμμετοχή μας) είναι για εμάς ένα λυπηρό γεγονός αλλά δεδομένης της ανοικτής διαπραγμάτευσης του TFLOW Token στα διάφορα ανταλλακτήρια είναι και κάτι που είναι αδύνατον να ελέγξουμε.

Περαιτέρω έχουμε αποδεικτικά στοιχεία ότι οργανώθηκαν ομάδες στο Facebook που προσπάθησαν να ρίξουν την τιμή του TFLOW To Τα στοιχεία και τα ονόματα υπάρχουν διαθέσιμα. Δείτε εδώ.

Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μας για να μας παραθέσει στοιχεία και να μπορέσουμε να απαντήσουμε και να κατατοπίσουμε.

Αυτές είναι κάποιες από τις απαντήσεις-διευκρινήσεις που είχαμε υποχρέωση να παραθέσουμε για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να διασταυρώσει πληροφορίες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις