Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Εξανεμίστηκαν» 526 εκατ. δολάρια από την περιουσία του Jack Dorsey

Η μετοχή της εταιρείας του επιχειρηματία έχει πάρει την «κάτω βόλτα» μετά την τελευταία έκθεση της Hindenburg

«Φτωχότερος» κατά 526 εκατ. δολάρια είναι ο συνιδρυτής της Block και πρώην CEO του Twitter, Jack Dorsey, μετά την τελευταία έκθεση της Hindenburg, ενώ η μετοχή της εταιρείας του έχει πάρει την «κάτω βόλτα». Τώρα η περιουσία του επιχειρηματία υπολογίζεται στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από υποχώρηση 11%, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Τι συνέβη

Την Πέμπτη (23/3) η Hindenburg δημοσίευσε μια έκθεση, στην οποία υποστήριξε ότι η Block έκανε τα στραβά στα μάτια σε εγκληματικές δραστηριότητες, λειτουργώντας με χαλαρούς ελέγχους. Όπως γνωρίζουμε, η Block, η οποία μέχρι το 2021 ονομαζόταν Square, είναι μία πλατφόρμα πληρωμών, η οποία απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η πλατφόρμα μεταξύ άλλων επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και να χρησιμοποιούν υπολογιστές, smartphone ή tablet ως μητρώα πληρωμών POS.

«Η διετής μας έρευνά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Block συστηματικά εκμεταλλεύεται τις δημογραφικές ομάδες (πελάτες), τις οποίες ισχυρίζεται ότι βοηθάει» αναφέρεται στη σχετική έκθεση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την έκθεση το Cash App της εταιρείας εξυπηρετούσε πελάτες «χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς», οι οποίοι εμπλέκονταν σε εγκληματική ή παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κανόνες συμμόρφωσης ήταν ανεπαρκείς.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι το «Cash App» είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία επιτρέπει τις χρηματικές μεταφορές τόσο μεταξύ χρηστών όσο και μεταξύ χρηστών και επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της διετούς έρευνάς της, η Hindenburg μίλησε με πολλούς πρώην υπαλλήλους της εταιρείας, οι οποίοι περιέγραψαν αναλυτικά τον τρόπο που καταπνίγονταν οι εσωτερικές ανησυχίες ακόμη και όταν οι «εγκληματικές δραστηριότητες και οι απάτες ήταν ανεξέλεγκτες στην πλατφόρμα », όπως δήλωσαν οι ίδιοι χαρακτηριστικά.

Η Block αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Hindenburg, λέγοντας ότι θα προσφύγει νομικά. Συγχρόνως, η μετοχή της εταιρείας έχασε έως και 22% την Πέμπτη, πριν κλείσει στο -15%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις