Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Dragons’ Den: «Τέτοιο πετσόκομμα δεν έχει ξαναγίνει» – Απίστευτες ατάκες στο 8ο επεισόδιο

Το νέο επεισόδιο του πρώτου επιχειρηματικού show της ελληνικής τηλεόρασης έκλεισε με συνολικές επενδύσεις ύψους 80.000 ευρώ

To DRAGONS’ DEN GREECE, το πρώτο επιχειρηματικό show της ελληνικής τηλεόρασης που προβάλλεται από την τηλεόραση του ANT1, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη, επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής (24/3) με μεγάλες επενδύσεις, τρομερά προϊόντα αλλά και μεγάλη δόση χιούμορ. Οι 4 dragons έδωσαν ρέστα κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής με απίστευτες ατάκες να διαδέχονται η μία την άλλη.

To επεισόδιο ξεκίνησε δυναμικά με τον Θοδωρή Κουτσαυλή και τον γιο του Κωνσταντίνο να παρουσιάζουν μπροστά στους dragons το Super Relief, ένα πτυσσόμενο υποπόδιο τουαλέτας. Βασικός σκοπός του Super Relief είναι να βοηθήσει τους χρήστες του να λάβουν τη σωστή στάση σώματος για τη διαδικασία της αφόδευσης. Ναι, καλά ακούσατε!

«Έχουμε κατασκευάσει ένα καινοτόμο υποπόδιο μπάνιου που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο αφόδευσης κάθε ατόμου. Δεν υπάρχουν ανταγωνιστές σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα τουλάχιστον, παρά μόνο στο εξωτερικό και δεν προσφέρουν τις λύσεις που προσφέρει το Super Relief. Δημιουργήθηκε για να δώσει λύση στα προβλήματα δυσκοιλιότητας, αιμορροΐδων και διάφορων παθήσεων του παχέος εντέρου. Σήμερα, το 16% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει από τα παραπάνω προβλήματα λόγω της κακής διατροφής, της καθιστικής ζωής και της κακής στάσης του σώματος κατά τη διάρκεια της αφόδευσης που προκαλεί η σύγχρονη λεκάνη», είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ιδέας του ο Κωσταντίνος Κουτσαυλής.

Στη συνέχεια, ο Θοδωρής Κουτσαυλής εξήγησε πως η ιδέα για να δημιουργήσει το υποπόδιο του ήρθε εξαιτίας κάποιων δικών του προβλημάτων υγείας.

«Με έπαιρνε ο ύπνος πάνω στη λεκάνη», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Πατέρας και γιος ζήτησαν 20,000 ευρώ για 10% της εταιρείας.

Οι dragons αντιμετώπισαν την επιχειρηματική ιδέα με χιούμορ, αλλά και προβληματισμό.

«Το βλέπεις να πουλάμε σε ξενοδοχείο;» τον ρώτησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Πολ Ευμορφίδης.

«Εγώ αν έβλεπα αυτό το πράγμα σε τουαλέτα ξενοδοχείου, θα φρίκαρα» απάντησε η Μαρία Χατζηστεφανή.

Τελικά, ιδέα του Super Relief έπεισε τον Πολ, ο οποίος αποδέχτηκε την επιχειρηματική προσφορά, με την προϋπόθεση το προϊόν να γίνει ξύλινο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο άκουσμα της συμφωνίας ο Χάρης Βαφειάς δεν κρατήθηκε και είπε στον Πολ « τώρα είσαι και ο βασιλιάς της τουαλέτας» κάνοντας τους πάντες να ξεσπάσουν σε γέλια.

Ανάμεσα σε εκείνους που ξεχώρισαν στο χθεσινό επεισόδιο ήταν και η Βέρα Μπογιάρη, η οποία έχει ιδρύσει την εταιρεία Wasteless Design που παράγει επαναχρησιμοποιούμενες υφασμάτινες σερβιέτες.

Η Βέρα ζήτησε 70.000 ευρώ για το 15% της επιχείρησής της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της ενασχόλησης του με περιβαλλοντικά ζητήματα, ο πρώτος επενδυτής που έδειξε το ενδιαφέρον του ήταν ο Πολ. Ωστόσο, οι διάλογοι που ακολούθησαν προκάλεσαν έντονο γέλιο.

«Γνώσεις θέλει η κοπέλα και μετά λεφτά. Με έχετε φάει με τα λεφτά, θέλω να βοηθήσω το κοριτσάκι. Τα λεφτά διώχνουν την καψούρα», είπε κάποια στιγμή ο Πολ ζητώντας να μπούνε και οι υπόλοιποι dragons στο deal. Πιο συγκεκριμένα, ο Πολ πρότεινε συνεργασία με τον Λέοντα Γιοχάη και τη Λίλη Περγαντά  για το 45% της εταιρείας για 70.000 ευρώ.

Η Μαρία Χατζηστεφανή ακούγοντας αυτή την προσφορά συμβούλεψε τη Βέρα να μην δεχτεί.

«Μην μου κουνάς εμένα τη σερβιέτα. Τι ποσοστό θες; Τέτοιο πετσόκομμα δεν έχει ξαναγίνει» απάντησε με χιούμορ ο Χάρης Βαφειάς.

Μετά από έναν γύρο σκληρών διαπραγματεύσεων, η Βέρα τελικά αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόταση του Πολ Ευμορφίδη και έτσι δεν είχαμε συμφωνία.

Στους μεγάλους νικητές του 8ου επεισοδίου ήταν οι ιδρυτές του Butler, Σταύρος Βάσος, Κωνσταντίνος Καγιούλης και Λευτέρης Τουλουμτζίδης. Το Butler είναι ένα app για άμεση παραγγελία σε καταστήματα εστίασης.

Οι 3 επιχειρηματίες ζήτησαν 60.000 ευρώ για το 2% της εταιρείας. Τελικά, ήρθαν σε συμφωνία με τον Λέοντα Γιοχάη για το 10% της επιχείρησης για το ίδιο ποσό.

To 8o επεισόδιο του DRAGONS’ DEN GREECE έκλεισε με συνολικές επενδύσεις ύψους 80.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις