Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Instagram: Προσθέτει διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης

Οι διαφημίσεις είναι δυνατό χαρτί για την  την Meta, στην οποία ανήκει το Instagram, και η προσθήκη διαφημίσεων, έχει στόχο την αύξηση των κερδών.

 

Οι διαφημίσεις αποτελούν σημαντικό κομμάτι των επιχειρήσεων και φέρνουν μεγάλα έσοδα. Τα social media είναι ιδανικός χώρος για  εταιρείες, influencers, επιχειρήσεις να διαφημιστούν μέσω αυτών και λόγω της μεγάλης απήχησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποκομίζουν τεράστια κέρδη και προσελκύουν ακόμα περισσότερους πελάτες. 

Νέες διαφημίσεις στο Instagram 

Το Instagram αποτελεί πρόσφορο έδαφος και πρόσφατα άρχισε να δοκιμάζει μερικές νέες τοποθετήσεις διαφημίσεων έτσι ώστε να δώσει στις επιχειρήσεις επιπλέον τρόπους να προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες. Έτσι η νέα προσθήκη φέρνει τις διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν κάποιος κάνει μια αναζήτηση για έναν συγκεκριμένο όρο στην εφαρμογή, οι αναρτήσεις με την ένδειξη “χορηγία” θα εμφανίζονται στο feed.

Διαφημίσεις υπενθύμισης

Σε συνεργασία με κάποια brands δοκιμάζει μια επιλογή που θα δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να υπενθυμίζουν ή να ειδοποιούν τον χρήστη για μελλοντικές εκδηλώσεις ή προωθήσεις κάποιου προϊόντος. Έτσι όταν κάποιος επιλέγει τις “διαφημίσεις υπενθύμισης” της εφαρμογής για ένα συγκεκριμένο γεγονός, θα λαμβάνει ειδοποιήσεις από το Instagram μία ημέρα πριν, 15 λεπτά πριν αλλά και όταν ξεκινήσει η μετάδοση. Οι υπενθυμίσεις θα εμφανίζονται όπως κάθε άλλη ειδοποίηση του Instagram.

Οι διαφημίσεις είναι δυνατό χαρτί για την  την Meta, στην οποία ανήκει το Instagram, και η προσθήκη διαφημίσεων, έχει στόχο την αύξηση των κερδών, μετά την συρρίκνωσή τους για πρώτη φορά. Μόλις τον Νοέμβριο η εταιρεία απέλυσε 11.000 εργαζομένους, με τον Mark Zuckerberg να  ανακοινώνει ότι η Meta απολύει άλλους 10.000 εργαζομένους και θα αναδιαρθρώσει τα τμήματα της τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις