Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Instagram: Νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν  “collaborative collections” με τους φίλους τους

Οποιοδήποτε μέλος σε μια συζήτηση μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει αναρτήσεις από τη συλλογή.

Το 2017, το Instagram ξεκίνησε μια λειτουργία που ονομάζεται “collections” (Συλλογές), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν τις αναρτήσεις που αποθηκεύουν σε ιδιωτικές ομάδες για ευκολότερη πρόσβαση. Τώρα, το Instagram εισάγει μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες ναδημιουργούν  “collaborative collections” με τους φίλους τους.

Οποιοδήποτε μέλος σε μια συζήτηση μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει αναρτήσεις από τη συλλογή. Οι χρήστες έχουν επίσης την επιλογή να προσθέσουν απευθείας σε μια collaborative collection ( συνεργατική συλλογή) αναρτήσεις που κοινοποιούνται σε μια συνομιλία. Εάν υπάρχει μια ανάρτηση σε μια συνομιλία που θέλετε να προσθέσετε σε μια collaborative collection, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο σελιδοδείκτη που εμφανίζεται δίπλα στη δημοσίευση και, στη συνέχεια, είτε να την προσθέσετε σε μια τρέχουσα collaborative collection είτε να δημιουργήσετε μια νέα.

Οι συνεργατικές συλλογές έχουν πολλές χρήσεις. Για παράδειγμα, η λειτουργία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει μια ομάδα φίλων να προγραμματίσουν ένα ταξίδι, επιτρέποντάς τους να αποθηκεύουν δημοσιεύσεις για μέρη που θέλουν να δουν ή πράγματα που θέλουν να δοκιμάσουν όταν επισκέπτονται ένα νέο μέρος. Εναλλακτικά, οι συνεργατικές συλλογές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για καθημερινά πράγματα, όπως η επιμέλεια ενός ειδικού χώρου όπου εσείς και οι φίλοι σας μπορείτε να μοιράζεστε δημοσιεύσεις σχετικά με τα αμοιβαία ενδιαφέροντά σας, όπως memes, συνταγές, ιδέες χειροτεχνίας και πολλά άλλα.
Πως λειτουργεί
•Βρείτε το περιεχόμενο ή την ανάρτηση που σας αρέσει
•Πατήστε στο εικονίδιο της αποθήκευσης/save
•Δημιουργήστε μια νέα συνεργατική συλλογή
•Δώστε της ονομασία και πατήστε το ‘On’.
Η κυκλοφορία της νέας δυνατότητας έρχεται καθώς το Instagram εισήγαγε πρόσφατα έναν νέο τρόπο για τους χρήστες να συνδέονται με άλλους στην πλατφόρμα. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια νέα λειτουργία συνομιλίας μετάδοσης στο Instagram που ονομάζεται “κανάλια” (channels). Η λειτουργία επιτρέπει στους δημιουργούς να μοιράζονται δημόσια μηνύματα ένα-προς-πολλά για να αλληλεπιδρούν απευθείας με τους followers τους. Τα κανάλια υποστηρίζουν κείμενο, εικόνες, δημοσκοπήσεις, αντιδράσεις και πολλά άλλα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το κοινωνικό δίκτυο άρχισε να δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν γρήγορη πρόσβαση στα πρόσφατα reels, προκειμένου να διευκολύνει τους χρήστες να αναδημοσιεύσουν ένα reel που τους άρεσε σε έναν άλλο φίλο αργότερα.
Η νέα λειτουργία θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας τρόπος για το Instagram να ανταγωνιστεί το Pinterest, το οποίο προσφέρει μια λειτουργία “Group boards” από το 2018, επιτρέποντας στους χρήστες να συνεργάζονται μεταξύ τους στην πλατφόρμα.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις