Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Dragons’ Den: Ο επιχειρηματίας που έκανε τους επενδυτές να «λυγίσουν» με την ιστορία του

Το 9ο επεισόδιο του πρώτου επιχειρηματικού show της ελληνικής τηλεόρασης έκλεισε με συνολικές επενδύσεις ύψους 82.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό επενδύσεων από την αρχή της σεζόν έχει πλέον ξεπεράσει τα 1 εκατ. ευρώ

Το νέο επεισόδιο του DRAGONS’ DEN GREECE, του πρώτου επιχειρηματικού show της ελληνικής τηλεόρασης που προβάλλεται από την τηλεόραση του ANT1, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη, είχε πολλές συγκινήσεις. Ειδικότερα, είδαμε τους dragons να «λυγίζουν» στο άκουσμα της συγκινητικής ιστορίας του επιχειρηματία Γιώργου Κασκαρέλη, ενώ το άσχημο περιστατικό που εξομολογήθηκε η Λιλή Περγαντά κατά τη διάρκεια του χθεσινής εκπομπής έκανε τους πάντες να «παγώσουν».

Ο επιχειρηματίας που συγκίνησε τους dragons

O Γιώργος Κασκαρέλης παρουσίασε στους dragons μια υπηρεσία στήριξης Μ.Κ.Ο. μέσω ασφάλειας αυτοκινήτου ονόματι Goodfairy. Η ιστορία όμως του επιχειρηματία για το πως «γεννήθηκε» η εταιρεία συγκίνησε τους επενδυτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κασκαρέλης εξομολογήθηκε ότι: «Η ιδέα ήρθε το 2014 όταν τυχαία είδα μια εταιρεία η οποία πουλούσε ανδρικές κάλτσες. Αυτοί έλεγαν «αν την πάρετε από εμάς, θα δώσουμε το 10% της αξίας της κάλτσας σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Την ίδια χρονιά η σύζυγος μου διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό το πράγμα οδήγησε σε μια ιστορία που κράτησε σχεδόν 4 χρόνια που ήταν δύσκολα. Παρά τις δυσκολίες όμως ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας γιατί είχαμε εμείς τα χρήματα για να έχουμε οποιαδήποτε διευκόλυνση χρειαστούμε. Την ίδια στιγμή όμως έβλεπα πολλούς ανθρώπους, τους οποίους συναντούσα, που δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια».

Όταν η Μαρία Χατζηστεφανή εξέφρασε το ενδιαφέρον της  για την εξέλιξη της υγείας της συζύγου του, ο Γιώργος είπε ότι «την χάσαμε το 2017. Ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε και μπορώ να πω ότι ησύχασε. Είπε τότε πως, όταν σταθώ και πάλι στα πόδια μου και ξαναφτιάξω τη ζωή μου, να θυμηθώ και πάλι αυτή την ιδέα με τις κάλτσες και να την μεταφράσω στην αγορά. Κάτι που έκανα και είμαι σήμερα μπροστά σας».

«Πολλοί άνθρωποι βιώνουν δυσκολίες στη ζωή τους και το κρύβουν. Κρύβουμε πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Ασθένειες, αναπηρίες και τα λοιπά. Νομίζω όμως πως βλέποντας έναν άνθρωπο που έχει ξαναφτιάξει τη ζωή του, γιατί πριν από έξι εβδομάδες γεννήσαμε δίδυμα με την δεύτερη γυναίκα μου και η πρώτη μου κόρη έχει τώρα τα δυο αδελφάκια που ήθελε πάντα, είναι σαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους. Θέλω να τους πω πως είμαι εδώ, στέκομαι και προσπαθώ να ακολουθήσω τα όνειρα μου» πρόσθεσε στη συνέχεια ο επιχειρηματίας φέρνοντας το χαμόγελο στα πρόσωπα των επενδυτών.

Έτσι λοιπόν, η «καλή νεράιδα» του Γιώργου αποτέλεσε την αφορμή για μία ακόμη συνεργασία μεταξύ των επενδυτών, και ο επιχειρηματίας έφυγε με συμφωνία 42.000 ευρώ από τον Λέοντα Γιοχάη και τον Πολ Ευμορφίδη για το 15% της εταιρείας του.

Δείτε την παρουσίαση του Γιώργου Κασκαρέλη παρακάτω:

Η εξομολόγηση της Λιλής Περαγαντά που έκανε τους πάντες να «παγώσουν»

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού επεισοδίου η Λιλή Περαγαντά εμφανίστηκε λίγο παραπάνω επιφυλακτική με τους επίδοξους επιχειρηματίες που πήγαν εκεί για να πουν τις ιδέες τους. Η επιχειρηματίας ήταν αναστατωμένη καθώς όπως αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής χάκερς «εισέβαλαν» στην εταιρεία της.

«Εγώ προσωπικά παιδιά πέρα από την προσπάθειά σας, δεν αντιλαμβάνομαι πάρα πολλά πράγματα. Είχα και ένα ατυχές γεγονός το πρωί με το που ξύπνησα, με ειδοποίησαν ότι μπήκαν χάκερ στην εταιρία. Γι΄αυτό λοιπόν αντιλαμβάνεστε τι έχει γίνει τώρα και καταλαβαίνετε ότι είμαι πάρα πολύ επιφυλακτική», είπε μεταξύ άλλων η Λιλή Περγαντά για το περιστατικό.

Στους μεγάλους νικητές του 9ου επεισοδίου ήταν Ελένη Βακονδίου και ο Περικλής Θεριός, οι οποίοι μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των ξύλινων χειροποίητων γυαλιών τους, κατάφεραν να φέρουν σε «κόντρα» τον Χάρη Βάφεια και τον Πολ Ευμορφίδη για το ποιος τελικά θα επενδύσει. Τελικά, νίκησε η μεταξύ τους συμμαχία και το ζευγάρι έφυγε με κοινή επένδυση 40.000 ευρώ από τον Χάρη Βαφειά και τον Πολ Ευμορφίδη για το 10% της εταιρείας τους.

Σε γενικές γραμμές, το 9ο επεισόδιο έκλεισε με συνολικές επενδύσεις ύψους 82.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό επενδύσεων από την αρχή της σεζόν έχει πλέον ξεπεράσει τα 1 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις