Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε υψηλό 10 μηνών το Bitcoin – Έσπασε το φράγμα των 30.000 δολαρίων

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα δείχνει να έχει ανακάμψει μετά την κατάρρευση της FTX

Σε υψηλό 10 μηνών «σκαρφάλωσε» το Bitcoin, σπάζοντας το φράγμα των 30.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως φαίνεται, πολλοί επενδυτές βλέπουν το κρυπτονόμισμα ως ένα «ασφαλές καταφύγιο» την ώρα που οι φόβοι για μια παγκόσμια ύφεση εντείνονται συνεχώς.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδος, το Bitcoin ενισχύθηκε κατά 3,32% στα 30.076 δολάρια. Παράλληλα, το Ether έκανε επίσης ράλι αγγίζοντας το επίπεδο των 2.000 δολαρίων για την πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο.

Σε γενικές γραμμές το Bitcoin παρουσιάζει αυξημένα κέρδη το 2023, ωστόσο απέχει σημαντικά από το υψηλό των εποχών που κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2021.

«To όριο των 30.000 είναι πολύ σημαντικό, τόσο για τεχνικούς όσο και για θεμελιώδεις λόγους», δήλωσε ο Mati Greenspan, διευθύνων σύμβουλος της Quantum Economics.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπήρξε μια αντίσταση, η οποία επιτέλους έσπασε. Αυτή είναι η πρώτη φορά που περάσαμε αυτό το επίπεδο μετά την κατάρρευση των Terra/Luna και Three Arrows Capital. Βασικά, σημαίνει ότι το Bitcoin έχει ανακάμψει πλήρως μετά την κατάρρευση της FTX», συμπλήρωσε ο Greenspan.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις