Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uber: Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Η Uber στοχεύει να γίνει μια πλατφόρμα με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική έως το 2030 και παγκοσμίως έως το 2040.

Με το σύνθημα «Ο δρόμος μας για μηδενικές εκπομπές» γιορτάζουμε τη φετινή παγκόσμια Ημέρα της Γης επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον.
Η προστασία του πλανήτη βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε μας ενέργειας και καταβάλλουμε ολοένα και περισσότερες δυνάμεις για την παροχή όσο το δυνατόν πιο πράσινων εναλλακτικών μετακίνησης.
Έχουμε δεσμευτεί στην Uber να γίνουμε μια πλατφόρμα με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική έως το 2030 και παγκοσμίως έως το 2040. Το 2020 ανακοινώσαμε το χρονοδιάγραμμα, που θα μας οδηγήσει στον εκμηδενισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων μας. Στόχος μας είναι το 2025 εκατοντάδες χιλιάδες συνεργαζόμενοι με την εφαρμογή μας οδηγοί να έχουν κάνει το μεγάλο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση μέσω του προγράμματος Πράσινο Μέλλον (Green Future). Επόμενο ορόσημα είναι το 2030 οπότε και η Uber θα λειτουργεί σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά μια πλατφόρμα μηδενικών εκπομπών ρύπων με τελικό στόχο το 2040 το σύνολο των διαδρομών μας, παγκοσμίως, να έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Η Γενική Διευθύντρια της Uber Ελλάδας , Σαρίτα Βαρούχ, δήλωσε: “Η στροφή προς τις πράσινες μετακινήσεις είναι έκδηλη και στην συμπεριφορά και τις προθέσεις των συνεργαζόμενων με την Uber οδηγών στη χώρα μας. Σήμερα ήδη στην Ελλάδα το 15% των συνεργαζόμενων με εμάς οδηγών διαθέτουν οχήματα υβριδικής τεχνολογίας, ενώ το 41% αυτών δηλώνει ότι θα επιθυμούσε τη μετάβαση σε ηλεκτρικό όχημα. Από το σύνολο των συνεργαζόμενων με την Uber οδηγών το 10% θα ήθελε να μεταπηδήσει σε ηλεκτρικό όχημα, ενώ το 71% των οδηγών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα ήθελε να κάνει χρήση υβριδικού οχήματος.”
Κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης μοιραζόμαστε την πεποίθησή μας ότι ο δρόμος προς τον μηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι στρωμένος… Η μετάβαση στην βιώσιμη μετακίνηση δεν θα έρθει γρήγορα ή εύκολα αλλά δεσμευόμαστε να φτάσουμε τον στόχο.
Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με το Climate Assessment and Performance Report της Uber, περισσότερα από 37.000 οχήματα μηδενικών ρύπων ενεργοποιούνται μέσω της πλατφόρμας σε μηνιαία βάση σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη, τετραπλάσια δηλαδή σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι οδηγοί των οχημάτων αυτών ολοκλήρωσαν μέσω της εφαρμογής πάνω από 19,4 εκατομμύρια διαδρομές. Συνολικά το 7,1% όλων των διαδρομών στην Ευρώπη και 4,1% αυτών σε ΗΠΑ και Καναδά πραγματοποιήθηκαν με οχήματα μηδενικών ρύπων, καταγράφοντας αύξηση 3,6% σε σχέση με πέρυσι.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις