Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TEDxNTUA 2023: Επιστρέφει για 7η χρονιά με την εκδήλωση με θέμα τη “MNEME”

Η εκδήλωση με θέμα τη “MNEME” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στο Ωδείο Αθηνών.

Το TEDxNTUA 2023 έφτασε. Επιστρέφει για 7η χρονιά και παρουσιάζει την εκδήλωσή του με θέμα τη “MNEME”, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στο Ωδείο Αθηνών.

Η ημερίδα αποτελείται από πολύ ενδιαφέρουσες 18λεπτες ομιλίες, ιδιαίτερα μουσικά performances, διαδραστικά workshops και πολλά side happenings που περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Το line-up των ομιλητών αποτελείται από σπουδαίες προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού και πραγματεύεται ζητήματα σχετικά με τους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της κοινωνίας, της τέχνης ακόμα και της ψυχολογίας.

Εάν θέλεις να ζήσεις από κοντά αυτή την εμπειρία, συντονίσου στα social media του οργανισμού ή κατευθείαν μέσω αυτού του site, μάθε πώς μπορείς να εξασφαλίσεις το εισιτήριό σου.
Εσύ; Θα το (ξε)χάσεις;

Κεντρικός άξονας του φετινού event: MNEME /ˈniːmiː/ Ή αλλιώς, η μνήμη.

H μνήμη είναι το προνόμιο που μας επιτρέπει να συζητάμε, να κρίνουμε, να αιτιολογούμε, να προβλέπουμε, να προλαμβάνουμε και το σημαντικότερο όλων: αποτελεί πυλώνα της εξέλιξής μας άρα και θεμέλιο του πολιτισμού μας. Μέσα από τα δικά μας μάτια, η μνήμη και η θύμηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ταυτότητά μας. Αυτές εξασφαλίζουν την επικαιρότητα του παρελθόντος και την τοποθέτησή μας μέσα στον χρόνο. Η μνήμη γίνεται, έτσι, η χρονική και υπαρξιακή μας συνείδηση.

Η Μνημοσύνη, στην αρχαιότητα, ήταν η θεά της μνήμης και η μητέρα των Μουσών, οι οποίες ήταν προστάτιδες των τεχνών και της προφορικής διάδοσης της γνώσης. Το TEDxNTUA 2023 εστιάζει, λοιπόν, στον πυρήνα του σκοπού του TED, εξού και το σλόγκαν: “Ideas Worth Spreading”.

“Exploring the past, Shaping the future.”

Το TEDxNTUA επιστρέφει, για δεύτερη φορά στο Ωδείο Αθηνών, σε έναν χώρο που διακρίνεται για την αισθητική και την αρχιτεκτονική του. Το Ωδείο Αθηνών ιδρύθηκε το 1871 και είναι το αρχαιότερο μουσικοθεατρικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της νεώτερης Ελλάδας. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον, καταξιωμένο Έλληνα αρχιτέκτονα και πρώην καθηγητή του ΕΜΠ, Ιωάννη Δεσποτόπουλο, σε Bauhaus ύφος το οποίο και συνοδεύει τέλεια την αισθητική του φετινού μας θέματος.

Σε περιμένουμε να βιώσεις την απόλυτη εμπειρία TEDxNTUA από κοντά, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε όλα τα ενδιαφέροντα happenings που θα λάβουν χώρα στο φετινό μας event, το οποίο και φυσικά θα σου μείνει αξέχαστο!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις