Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα πανεπιστήμια που “γεννούν” entrepreneurs

Υπάρχουν πανεπιστήμια που αποτελούν εκκολαπτήριο entrepreneurs και ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Τα πανεπιστήμια αυτά οφείλουν σε μεγάλο βαθμό την φήμη τους στα επιτεύγματα των φοιτητών τους που τα κατατάσσουν ψηλά στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Η σκληρή δουλειά, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες κάθε ανθρώπου είναι βασικά χαρακτηριστικά που τους οδηγούν στην επιτυχία και σε καριέρες που τους αποφέρουν μεγάλα ποσά αποκτώντας τις δικές τους επιχειρήσεις.

Η εκπαίδευση γενικά έχει πρωταρχικό ρόλο αφού βοηθά στο χτίσιμο της καριέρας και της μελλοντικής επιτυχίας των ανθρώπων. Πιο ειδικά ωστόσο υπάρχουν πανεπιστήμια που αποτελούν εκκολαπτήριο entrepreneurs και ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Τα πανεπιστήμια αυτά οφείλουν σε μεγάλο βαθμό την φήμη τους στα επιτεύγματα των φοιτητών τους που τα κατατάσσουν ψηλά στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Το London School of Economics and Political Science στην κορυφή της λίστας

Το London School of Economics and Political Science (LSE) είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια για υποψήφιους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, με το 11% των αποφοίτων να γίνονται ιδρυτές εταιρειών. Από τους 268.186 καταχωρημένους αποφοίτους, οι 29.767 ξεκίνησαν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Τα οικονομικά, οι επιχειρηματικές σπουδές και η διοίκηση επιχειρήσεων αποτελούν τα πιο δημοφιλή μαθήματα. Το 17% των αποφοίτων που σπούδασαν διοίκηση επιχειρήσεων στο LSE ίδρυσαν τη δική τους επιχείρηση, το δεύτερο υψηλότερο από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο πίσω από το Oxford University (18%).

Τα πανεπιστήμια του Λονδίνου είναι τα καλύτερα για μελλοντικούς ιδρυτές επιχειρήσεων, με 12 από τα 20 κορυφαία πανεπιστήμια να βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο κόμβο για startup activity στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 38% των φοιτητικών νεοσύστατων επιχειρήσεων να ιδρύονται στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Το Oxford University είναι ένα ακόμα κορυφαίο πανεπιστήμιο για πιθανούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, με 27.300 από το σύνολο των 278.988 αποφοίτων να ιδρύουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματικές σπουδές βρέθηκαν να είναι το πιο δημοφιλές μάθημα για υποψήφιους ιδιοκτήτες επιχειρήσεω, με 3.162 φοιτητές να σπουδάζουν σε αυτόν τον τομέα, ενώ ακολουθούν τα οικονομικά και οι πολιτικές επιστήμες. Το 18% των φοιτητών που σπούδασαν διοίκηση επιχειρήσεων, ξεκίνησαν τη δική τους εταιρεία.

Το 10% των αποφοίτων του University of the Arts του Λονδίνου έχουν επίσης ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση. Το μάρκετινγκ ήταν το πιο δημοφιλές μάθημα σε αυτό το πανεπιστήμιο, με 1.936 ιδρυτές επιχειρήσεων να το παρακολουθούν, ενώ ακολούθησαν οι επιχειρηματικές σπουδές και οι σπουδές μαζικής επικοινωνίας και μέσων ενημέρωσης.

Μεταξύ όλων των πανεπιστημίων, το University of the Arts του Λονδίνου είχε τους περισσότερους φοιτητές μάρκετινγκ που ξεκίνησαν τις δικές τους επιχειρήσεις, ακολουθούμενο από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (1.491 φοιτητές), το LSE (1.403 φοιτητές) και το London Metropolitan University (1.133 φοιτητές).

Τέλος το Πανεπιστήμιο του Cambridge είχε τους περισσότερους φοιτητές που άρχισαν τις δικές τους επιχειρήσεις, με 32.179 από τους 359.917 καταχωρημένους αποφοίτους να το έχουν καταφέρει, ενώ το Πανεπιστήμιο Harper Adams κατέχει το χαμηλότερο ποσοστό, με μόνο 289 από τους 11.829 καταχωρημένους αποφοίτους τους να δημιουργούν μια εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις