Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 10 μεγάλες εταιρείες εξόρυξης με πάνω από 900 τόνους χρυσού για το 2022

Οι κορυφαίες εταιρείες παραγωγής χρυσού επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση καταγράφοντας σημαντική παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου.

Καθώς η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζει να αυξάνεται, η ζήτηση για χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο επενδύσεων και εμπορευμάτων έχει επίσης αυξηθεί, αυξάνοντας την αξία και τη ζήτησή του. Ως αποτέλεσμα, οι κορυφαίες εταιρείες παραγωγής χρυσού επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση καταγράφοντας σημαντική παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Finbold οι 10 κορυφαίες εταιρείες εξόρυξης χρυσού στον κόσμο παρήγαγαν σωρευτικά 902,66 τόνους του πολύτιμου μετάλλου το 2022. Η Newmont πρωτοστάτησε, η οποία παρήγαγε 186,13 τόνους, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% του συνολικού χρυσού που παρήγαγαν οι 10 εταιρείες.

Η Barrick Gold κατέλαβε τη δεύτερη θέση, παράγοντας 129,41 τόνους, ακολουθούμενη από την Agnico Eagle με 97,97 τόνους. Η AngloGold Ashanti κατέλαβε την τέταρτη θέση με 85,69 τόνους, ενώ η Polyus αντιπροσώπευε την πέμπτη υψηλότερη παραγωγή με 79,41 τόνους.

Άλλες εταιρείες που οδηγούν στην παραγωγή χρυσού περιλαμβάνουν τις Gold Fields (74,9 τόνοι), Kinross Gold (68,75 τόνοι), Newcrest Mining (67,59 τόνοι), Freeport-McMoran (56,59 τόνοι) και Zijin Mining (56,16 τόνοι).

Η έρευνα ανέδειξε τις επιπτώσεις του παραγόμενου χρυσού από τις εταιρείες εν μέσω ενός περιβάλλοντος προκλήσεων που απορρέουν από διαφορετικούς παράγοντες.

Η σωρευτική παραγωγή των εταιρειών που επισημάνθηκαν δείχνει την ανθεκτικότητα του τομέα εξόρυξης χρυσού, ο οποίος εξακολουθεί να προσπαθεί να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ταυτόχρονα, παρά τη σημαντική παραγωγή χρυσού από τις μεγάλες εταιρείες, ο κλάδος παρουσίασε αύξηση του κόστους το 2022 λόγω των εκτεταμένων επιπτώσεων της πανδημίας και γεωπολιτικών γεγονότων όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Οι κορυφαίες εταιρείες εξόρυξης χρυσού στον κόσμο βλέπουν τον παραγόμενο χρυσό τους να χτυπά μια αγορά που βιώνει σήμερα μια άνοδο, που οδηγείται από διάφορους παράγοντες. Επιπλέον, η κατανάλωση χρυσού με τη μορφή προϊόντων όπως τα κοσμήματα αυξάνεται επίσης, οδηγώντας περαιτέρω τη ζήτηση για το εμπόρευμα.

Πράγματι, η ικανότητα των επιχειρήσεων να διατηρήσουν την παραγωγή θα καθοριστεί από παράγοντες όπως οι οικονομικές προοπτικές και η συνολική ζήτηση της αγοράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις