Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση του European Association of Guarantee Institutions (AECM)

 Στο πλαίσιο της συνάντησης που έχει γίνει θεσμός, θα διεξαχθεί το ετήσιο σεμινάριο του AECM με θέμα «Το ρυθμιστικό πλαίσιο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με τη γραφειοκρατία;».

Η «κλειστή» ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας AECM (European Association of Guarantee Institutions) θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Radisson Blu Park Hotel, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2023.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που έχει γίνει θεσμός, θα διεξαχθεί το ετήσιο σεμινάριο του AECM με θέμα «Το ρυθμιστικό πλαίσιο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με τη γραφειοκρατία;».

Οι συμμετέχοντες που έρχονται στην Αθήνα από διάφορες χώρες, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να συζητήσουν όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον και στις προκλήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση, καθώς και στο συνέδριο, θα συμμετέχουν μέλη της Διοίκησης και κορυφαία στελέχη εγγυοδοτικών φορέων απ’ όλο τον κόσμο.

Ο AECM είναι ένας ισχυρός και καταξιωμένος φορέας, που αποτελείται από 47 μέλη, σε 30 διαφορετικές χώρες.
Όλα τα μέλη του AECM, έχουν κοινή αποστολή να στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να παρέχουν εγγυήσεις δανείων. Από την ίδρυσή του, το 1992, έχει παράσχει εγγυήσεις σε περισσότερες από 5,9 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέγεθος που αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των ΜμΕ στην Ευρώπη.

Πρόκειται για έναν οργανισμό με ενεργή διεθνή παρουσία, που προσφέρει τη δυνατότητα ενημέρωσης, επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, ανταλλαγής απόψεων και βέλτιστων πρακτικών στα μέλη του, μέσα από
δράσεις που συνδέονται στενά με την οικονομική ανάπτυξη.

Η Γενική Συνέλευση, καθώς και η ετήσια Σύνοδος του AECM φιλοξενούνται για πρώτη φορά στην Αθήνα, από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΗDB), η οποία εκπροσωπείται στη διοίκησή του με την Διευθύνουσα Σύμβουλο, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΗDB), ως μέλος του AECM, στηρίζει κάθε σημαντική πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην ενθάρρυνση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την κινητοποίηση νέων, παραγωγικών και βιώσιμων επενδύσεων.

Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα της ανταλλαγής και υλοποίησης βέλτιστων πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο και πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες, όπως στατιστικές και μελέτες. Μπορεί επίσης να συμμετέχει σε κοινές πρωτοβουλίες εκπροσώπησης σε Ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Η χώρα μας το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στον Ευρωπαϊκό Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM) μετά την εκλογή της κας Αθηνάς Χατζηπέτρου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου AECM αλλά και
στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Επικοινωνίας και Marketing.

Περισσότερες πληροφορίες για την ετήσια συνάντηση του AECM μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις