Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΙNTERSOLAR 2023: Ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών της χώρας μας για την ανάπτυξη ΑΠΕ 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Enterprise Greece διοργάνωσε 19 επιχειρηματικές συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας, για τα πλεονεκτήματά της σχετικά με την ανάπτυξη νέων έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας και για τις ρυθμιστικές και κλαδικές εξελίξεις που επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων έργων.

Δυναμική παρουσία είχε η χώρα μας στο συνέδριο και την έκθεση Intersolar Europe 2023, που αφορά στην αγορά των φωτοβολταϊκών και η οποία διεξήχθη στο Μόναχο της Γερμανίας, από 12 έως και 16 Ιουνίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), η χώρα μας συμμετείχε με αποστολή στην έκθεση και μεταξύ των εκθετών ήταν 15 εξωστρεφείς ελληνικές εταιρείες οι οποίες είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους που αφορούν μεταξύ άλλων, προϊόντα στήριξης φωτοβολταϊκών πάνελ, γεωϋφάσματα, καθώς και ειδικά λογισμικά και ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Enterprise Greece διοργάνωσε 19 επιχειρηματικές συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας, για τα πλεονεκτήματά της σχετικά με την ανάπτυξη νέων έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας και για τις ρυθμιστικές και κλαδικές εξελίξεις που επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων έργων. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, έγινε εκτενής αναφορά και στη στρατηγική γεωπολιτική θέση της χώρας, η οποία αναδεικνύεται σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο που συγκεντρώνει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις ΑΠΕ.

Στο επίκεντρο της φετινής Intersolar βρέθηκαν οι υβριδικές λύσεις της τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών σε συνδυασμό με λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, αντλιών θερμότητας και εφαρμογών ηλεκτροκίνησης.

Πριν την έκθεση, διεξήχθη και το συνέδριο Intersolar Europe, κατά τη διάρκεια του οποίου αναδείχθηκε η σημασία και η συμβολή της τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών ως η κορυφαία εφαρμοσμένη λύση παγκοσμίως για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, δεδομένου ότι το 2023 αντιπροσώπευσε τα 2/3 της εγκατεστημένης ισχύος σε σύγκριση με όλες τις υπόλοιπες τεχνολογίες ΑΠΕ. Τέλος, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή η τεχνολογία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις