Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι κορυφαίες well-being εφαρμογές για να είσαι fit φέτος το καλοκαίρι!

Από υπολογισμό θερμίδων μέχρι έλεγχο της ποιότητας του ύπνου, οι εφαρμογές που θα κάνουν πιο ποιοτικό τον τρόπο ζωής σου είναι άπειρες, ωστόσο το STARTUPPER MAG ξεχώρισε ορισμένες από αυτές και τις παρουσιάζει σε ένα μοναδικό αφιέρωμα που θα γίνει ο σύμμαχός σου στην πορεία προς το καλύτερο.

Της Γιώτας Χαρλαύτη

 

Ο Ιούνιος μπήκε δυναμικά και στο μυαλό σου βρίσκονται -τι άλλο;- οι καλοκαιρινές διακοπές, τα ελληνικά νησιά και οι ξέγνοιαστες ημέρες που θα περάσεις πλάι στο κύμα μακριά από την πρωτεύουσα. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι και μια εποχή που οι αντοχές σου… δοκιμάζονται, δεδομένου ότι θα χρειαστεί να βρεθείς για πολλές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, να κολυμπήσεις στα βαθιά γαλαζοπράσινα νερά των ελληνικών θαλασσών που όλη τη χρονιά ονειρευόσουν και, γιατί όχι, να παίξεις ρακέτες με τους φίλους σου μέχρι να δύσει ο ήλιος. Για να τα πετύχεις όλα αυτά το φετινό καλοκαίρι, θα πρέπει να είσαι σε άψογη φόρμα μέχρι την πρώτη μέρα της άδειάς σου, προκειμένου να γίνεις η ψυχή του πάρτι. Το STARTUPPER MAG σού προτείνει τις ιδανικές εφαρμογές που θα βελτιώσουν τη φυσική σου κατάσταση και τις αντοχές σου και θα σε βοηθήσουν να παρακολουθείς το σωματικό σου βάρος, τα στάδια και την ποιότητα του ύπνου σου αλλά και τη διατροφή σου, ώστε να γίνεις το νούμερο «1» bikini body για φέτος!

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές εγκαθίστανται στο smartphone σου εύκολα και γρήγορα και σε βάζουν για τα καλά σε… πρόγραμμα, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής όλες τις εποχές του χρόνου, προκειμένου να απολαμβάνεις τη ζωή με υγεία, αισιοδοξία και… καλή καρδιά!

Samsung Gear

Εάν αναζητάς ένα μικρό mobile «κέντρο επιχειρήσεων» για όλα τα wearables της Samsung, τότε η εφαρμογή Samsung Gear είναι η αφετηρία σου. Η συγκεκριμένη συνδέει το ρολόι Samsung Gear S2/S3, αλλά και τα GearFit, με την κινητή συσκευή σου, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να διαχειριστείς και να εποπτεύσεις μία σειρά από ξεχωριστές λειτουργίες που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της wearable συσκευής σου. Με το Samsung Gear app μπορείς να συνδέεις ή να αποσυνδέεις το κινητό σου εύκολα και άνετα, να βλέπεις μια ποικιλία από watchfaces για το ρολόι S2/S3, ενώ επιπλέον μπορείς να ορίσεις τους τύπους και τις ρυθμίσεις που αφορούν τις ειδοποιήσεις που λαμβάνεις. Επιπλέον, το Gear app σου λύνει τα χέρια όσον αφορά την υγεία και τη σωματική σου δραστηριότητα, ενώ οι συνεχείς εφαρμογές που σου στέλνει, σε βοηθούν να παραμένεις πάντα fit.

Mi Fitness (Xiaomi Wear)

Με την εν λόγω εφαρμογή οι χρήστες μπορούν να συγχρονίσουν το τηλέφωνό τους με το βραχιολάκι Mi Band ή την έξυπνη ζυγαριά Mi Scale για να ελέγχουν την πρόοδο της φυσικής τους κατάστασης και να επιτύχουν τον στόχο τους: να αποκτήσουν καλή φυσική κατάσταση. Ακόμα και αν ανήκεις στους πιο απαιτητικούς χρήστες, το Mi Fit app θα γίνει ο απαραίτητος σύμμαχός σου για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ένα ξεχωριστό lifestyle. Ικανή να συνδέεται με όλα τα wearables της Xiaomi, η συγκεκριμένη εφαρμογή υποστηρίζει τα Mi Band, Amazfit Bip, Mi Body Composition Scale, Mi Scale και Amazfit Pace και μπορεί να αποθηκεύει με τη μορφή στατιστικών το σύνολο της αθλητικής σου δραστηριότητας, προσφέροντας παράλληλα επαγγελματικής φύσεως ανάλυση ώστε η σωματική σου άσκηση να γίνει ακόμη πιο ποιοτική. Δεδομένου πως ο καλός ύπνος είναι το άλφα και το ωμέγα για ευεξία και μια ξεκούραστη καθημερινότητα, η Xiaomi συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωσή του, χάρη σε μία σειρά από ειδοποιήσεις και ενημερώσεις, προκειμένου να ελέγχεις τις ώρες ύπνου και τα στάδιά του.

Huawei Wear

Μία ακόμη χρήσιμη εφαρμογή που σε βοηθά να ελέγχεις τη φυσική σου κατάσταση και όχι μόνο! Σύνδεσε το smartwatch σου με το Android κινητό σου, κατάγραψε και αποθήκευσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν το σωματικό σου βάρος, τις θερμίδες που καταναλώνεις, τα βήματα που έχεις πραγματοποιήσει, ακόμα και τις απαραίτητες για την καθημερινότητά σου εφαρμογές, όπως το ξυπνητήρι και τις ειδοποιήσεις. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείς επίσης να δημιουργήσεις το ιδανικό για εσένα πρόγραμμα εκγύμνασης, απόλυτα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και τις ανάγκες σου. Ακόμη, μέσω του Huawei Wear app, μπορείς να καταγράψεις την καθημερινή σου ρουτίνα στον ύπνο, μαθαίνοντας τα πάντα για το εκάστοτε στάδιο και λαμβάνοντας μέσω της εφαρμογής όλες τις απαραίτητες συμβουλές για έναν ξεκούραστο και ήρεμο ύπνο. Μοιράσου τα συγκεντρωμένα δεδομένα με τους φίλους σου και λάβε ακόμα περισσότερες χρήσιμες συμβουλές που θα αλλάξουν τη ζωή σου προς το καλύτερο!

Garmin Connect

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς και να καταγράψεις την καθημερινή σου αθλητική δραστηριότητα, να κάψεις όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες και να αλλάξεις ριζικά το σώμα σου. Επίλεξε το είδος εκγύμνασης που σου ταιριάζει, από το πιο ήπιο έως το πιο απαιτητικό και πέτυχε τους στόχους σου εύκολα, γρήγορα και απλά, με την πολύτιμη συμβολή της εφαρμογής της Garmin. Στα πλεονεκτήματά της είναι η άψογη συνεργασία με το smartwatch για ταχύτερη επίτευξη των στόχων σου και η λεπτομερής ανάλυση της κατάστασης της υγείας σου. Το Garmin Connect app σε βοηθά να δημιουργήσεις το δικό σου πρόγραμμα γυμναστικής και, το κυριότερο, σε επιβραβεύει κάθε φορά που πετυχαίνεις τους στόχους σου, συγκρίνοντας εσένα παράλληλα με άλλους χρήστες της εφαρμογής, με αποτέλεσμα να γίνεσαι όλο και πιο επίμονος στο να «χτίσεις» το σώμα που ονειρεύεσαι και να αλλάξεις τρόπο ζωής.

Τα πιο «καυτά» well-being apps για το apple watch σου!

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους πιστούς λάτρεις του iPhone και να μην προτείνουμε τις πιο hot fitness & well-being εφαρμογές που θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν υγιείς και δραστήριοι και φυσικά να ελέγχουν τη φυσική τους κατάσταση και να οργανώνουν καλύτερα την καθημερινότητά τους. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στο App Store και να τις κατεβάσουν αμέσως, γιατί το καλοκαίρι έφτασε!

Headspace

Το άγχος είναι κακός σύμμαχος της καθημερινότητας, αλλά για εσένα που έχεις ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή Headspace στο iPhone σου αποτελεί ήδη παρελθόν! Η εν λόγω εφαρμογή περιέχει μία σειρά από συμβουλές καταπολέμησης του άγχους και εστίασης στην ισχύ του μυαλού. Πλήρως επηρεασμένο από τη δύναμη του διαλογισμού και της εσωτερικής ενέργειας, σε βοηθά να αποτινάξεις το άγχος και την αρνητική ενέργεια και να εστιάσεις στις θετικές σκέψεις, κερδίζοντας έτσι μια μοναδική ψυχική ηρεμία και γαλήνη που πηγάζει αποκλειστικά από μέσα σου. Σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις μέσα από εκατοντάδες μορφές διαλογισμού την ιδανική για εσένα και να κινηθείς αναλόγως. Δοκίμασε διαφορετικές συνεδρίες διαλογισμού, διαλογίσου με φίλους ή με άγνωστα μέλη από όλον τον κόσμο, άκουσε χαλαρωτική μουσική και δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες και έναν καταπραϋντικό ύπνο. Δεδομένου πως οι σωστές αναπνοές είναι το πιο σημαντικό για εσένα που ασχολείσαι με τη γιόγκα, η συγκεκριμένη εφαρμογή σε διευκολύνει ώστε να πετύχεις τις σωστές και να βελτιώσεις το αναπνευστικό σου σύστημα. Για εσένα που δεν είσαι και ο πιο φανατικός με τη γυμναστική, η εφαρμογή Headspace σού δίνει ένα επιπλέον κίνητρο, παρέχοντάς σου τη δυνατότητα προπόνησης με τους διάσημους αθλητές Kim Glass & Leon Taylor!

Asana Rebel

Από την απώλεια βάρους μέχρι το «χτίσιμο» ενός δυνατού κορμιού και τις πιο πολύωρες και απαιτητικές προπονήσεις, κάθε πτυχή του Asana Rebel προορίζεται για να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σου και σε κάθε στόχο που βάζεις σε καθημερινή βάση για μια καλύτερη φυσική κατάσταση. Το Asana Rebel app σε βοηθά να αποκτήσεις άψογη φόρμα, να νιώθεις καθημερινά όλο και καλύτερα και να εμπνέεσαι μέρα με την ημέρα. Με λίγα λόγια, σου διδάσκει πώς να γίνεις το γυμναστήριο του εαυτού σου, προγραμματίζοντας τη γυμναστική σου στα μεσημεριανά σου διαλείμματα, στις διακοπές σου ή αργά το βράδυ. Σου μαθαίνει επίσης τα πάντα για το fitness και το well-being μέσα από διασκεδαστικά κουίζ, άρθρα και παραγωγικές συνεδρίες. Προπονήσου πιο έξυπνα, βελτίωσε τη διατροφή σου και ανάρρωσε πιο γρήγορα. Μην αργείς, κάνε download το Asana Rebel app!

Nike Run Club: Running Coach

Για ατελείωτες διαδρομές… Το εν λόγω fitness app καταγράφει τις διαδρομές σου και σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου πλάνο υγιεινής ζωής έτσι ώστε να λαμβάνεις ακόμα πιο σοβαρά υπόψη σου τη σημασία της καθημερινής άσκησης. Για τους πιο απαιτητικούς fans του υγιεινού τρόπου ζωής και όχι μόνο. Παρακολουθεί τον ύπνο σου με το Sleep cycle app και ενεργοποιεί το ξυπνητήρι της συσκευής σου ανάλογα με τη φάση του ύπνου στην οποία βρίσκεσαι, προκειμένου να κοιμάσαι ξέγνοιαστος και, φυσικά, πιο ξεκούραστος. Εάν το τρέξιμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, το Runkeeper ελέγχει και μετρά τις θερμίδες που καις όσο τρέχεις, κάνεις ποδήλατο ή απλώς περπατάς, χρησιμοποιώντας το GPS της συσκευής σου. Με το Nike Run Club app έχεις real-time coaching χάρη στη φωνητική καθοδήγηση που σου παρέχει αλλά και στην καθημερινή απεικόνιση των λεπτομερών στατιστικών στοιχείων της σωματικής δραστηριότητάς σου.

Για extra κατηγορίες well-being!

Επειδή ένα αφιέρωμα στο well-being και το fitness ποτέ δεν είναι αρκετό, δεδομένου πως ο εκάστοτε χρήστης έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις και πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να συμπίπτουν τα «θέλω» χιλιάδων διαφορετικών ανθρώπων, το αφιέρωμα συνεχίζεται με συγκεκριμένες κατηγορίες υγιεινού τρόπου ζωής και ακόμα περισσότερες χρήσιμες εφαρμογές.

Υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή αποτελεί το απαραίτητο συστατικό για ένα γυμνασμένο και υγιές σώμα και τα apps που συντελούν σε αυτό εκατοντάδες! Το STARTUPPER MAG συγκέντρωσε ορισμένα από αυτά και στα προτείνει για να διατηρήσεις το σωματικό σου βάρος, να κάψεις λίπος και να υπολογίσεις πόσες θερμίδες καταναλώνεις κάθε ημέρα.

MyFitnessPal

Πρόκειται για την εφαρμογή που θα γίνει ο καλύτερος συνοδοιπόρος στον δρόμο σου για μια πιο υγιεινή ζωή. Φτιάξε το προφίλ σου καταχωρίζοντας την ηλικία, τα κιλά, το ύψος και τους στόχους που θέλεις να πετύχεις και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η άψογα οργανωμένη εφαρμογή. Βασικό… μέλημα της εφαρμογής είναι η παρακολούθηση των ημερήσιων θερμίδων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για το πόσες μπορείς να καις. Ενημέρωσε την εφαρμογή με τα γεύματα που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα, μικρά ή μεγάλα, ενώ το ίδιο το app σε κατατοπίζει για το αν έχεις υπερβεί το όριο των θερμίδων που χρειάζεσαι. Βάλε στόχους διατροφής, κατανάλωσης νερού, φυσικής κατάστασης και απώλειας βάρους και κάνε το MyFitnessPal τον προσωπικό γυμναστή σου, προγραμματιστή γευμάτων σου και ιχνηλάτη διαλείπουσας νηστείας σου. Προσοχή, όμως, δεν αποτελεί μια περιοριστική εφαρμογή δίαιτας, αλλά υγείας, που σε βοηθά να μάθεις τις συνήθειες και τα όριά σου και να βρεις τα κίνητρα εκείνα που θα σε οδηγήσουν να αλλάξεις τρόπο ζωής και να κατακτήσεις τους στόχους υγείας σου.

Meal Reminder – Weight Loss

Η εφαρμογή που σε βοηθά να τρέφεσαι υγιεινά και τακτικά. Δεδομένου πως για να διατηρεί κανείς το σωματικό του βάρος πρέπει να τρώει τουλάχιστον τέσσερα γεύματα την ημέρα, η συγκεκριμένη εφαρμογή έρχεται όχι μόνο για να στο υπενθυμίσει αλλά και για να οργανώσει το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σου ώστε να μην παίρνεις βάρος και να μην… υποκύπτεις σε πειρασμούς όπως τα ανθυγιεινά γεύματα και η ζάχαρη. Το Meal Reminder app σε βοηθά επίσης να αποφύγεις το αίσθημα του κορεσμού και να επιταχύνεις την καύση λίπους, μέσω της κατανάλωσης πολλών γευμάτων. Τέλος, σου διδάσκει τον… δεκάλογο της υγιεινής διατροφής μέσα από χρήσιμες συμβουλές ειδικών. Αναμφίβολα ένα app φτιαγμένο για το σώμα σου!

Τρέξιμο

Δεδομένου πως μπορείς να το κάνεις παντού, από το πάρκο της γειτονιάς σου μέχρι το πεζοδρόμιο, γιατί να μην έχεις ένα επιπλέον κίνητρο που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις αντοχές σου και να διανύσεις ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα;

Runtastic

Κατάγραψε τις προπονήσεις σου, έλεγξε με τον πιο εύκολο τρόπο τα στατιστικά σου και ξεπέρασε τα όριά σου! Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προπονητικό πρόγραμμα και να γυμνάζεσαι οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Με τη βοήθεια ειδικών, φυσικά, απολαμβάνεις επαγγελματική καθοδήγηση και συμβουλευτική προκειμένου να καταταγείς σε συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα και να προπονηθείς αναλόγως, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς. Το app της ADIDAS ανεβάζει τη φυσική σου κατάσταση σε άλλο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει ολόκληρη τη ζωή σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις download και να φτιάξεις αμέσως το πρόγραμμα άσκησης που ταιριάζει στις ανάγκες σου, στις αντοχές σου και στο lifestyle σου.

Runkeeper

Το RunKeeper εργάζεται ως ο προσωπικός σου εκπαιδευτής για την καταγραφή διαφόρων τύπων δραστηριοτήτων, όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία που ενδεχομένως κάνεις σε καθημερινή βάση. Σε βοηθά να παρακολουθείς τη σωματική σου δραστηριότητα, να ακούς φωνητικές εκθέσεις προόδου και συμβουλές και να υπολογίζεις τα στατιστικά στοιχεία, όπως η απόσταση, ο χρόνος και ο ρυθμός τρεξίματός σου. Καταγράφει επίσης τις θερμίδες που καταναλώνεις, ενώ είναι διαθέσιμο τόσο σε Android όσο και σε iOS. Το κυριότερο, η εφαρμογή σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να τη… λατρέψεις, παρέχοντάς σου τη δυνατότητα να προπονηθείς κοντά στον πολύ έμπειρο προπονητή Jeff Galloway και το προτεινόμενο πρόγραμμα, με εξασφαλισμένα τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Εν ολίγοις, υπάρχουν άπειρες εφαρμογές που μπορείς να επιλέξεις εάν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, εντάσσοντας σε αυτόν την άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή. Ευχόμαστε το ξεχωριστό μας αφιέρωμα να σε διευκόλυνε στην αναζήτησή σου για τις πιο fit εφαρμογές και σου ευχόμαστε ένα καλοκαίρι γεμάτο υγεία και σωστές επιλογές!

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #38

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις