Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Formula 1: Η TeamViewer φέρνει την επανάσταση στην πρόσβαση δεδομένων για την ομάδα της Mercedes

Η πλατφόρμα Tensor της TeamViewer δίνει δυνατότητα στους μηχανικούς να παρέχουν στους οδηγούς γρήγορη και 100% αξιόπιστη πρόσβαση σε ζωντανά δεδομένα κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών και των κατατακτήριων δοκιμών

Η TeamViewer, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης του χώρου εργασίας, αυξάνει τις επιδόσεις της ομάδας Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1, επιτρέποντας βελτιωμένη πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των κατατακτήριων δοκιμών.

Στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της Formula 1, όπου κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει, η ομάδα της Mercedes-AMG PETRONAS F1 δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Η ομάδα βασίζεται στην τεχνολογία αιχμής σε κάθε στάδιο της λειτουργίας της για να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Με μηχανικούς τόσο στην πίστα όσο και στο δωμάτιο υποστήριξης αγώνων (Race Support Room) στο εργοστάσιο, η ομάδα απαιτεί απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ μηχανικών και οδηγών για τη λήψη αποφάσεων σε κλάσματα δευτερολέπτου. Η άμεση πρόσβαση σε δεδομένα, βίντεο και τηλεμετρία είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό της στρατηγικής του αγώνα.

Πριν, η ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα αξιοπιστίας του λογισμικού που εμπόδιζαν την παροχή ακριβών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο στους οδηγούς. Ωστόσο, μετά την επιτυχή εφαρμογή του TeamViewer Tensor ως πλατφόρμα απομακρυσμένης συνδεσιμότητας σε ολόκληρο τον οργανισμό, η ομάδα στράφηκε και πάλι στην TeamViewer για την τροφοδοσία δεδομένων από την dropdown οθόνη στο γκαράζ δίπλα στην πίστα.

Η πλατφόρμα Tensor της TeamViewer προσφέρει απομακρυσμένη συνδεσιμότητα επιχειρηματικού επιπέδου με ασφάλεια, επεκτασιμότητα και δυνατότητα διαχείρισης. Δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς να παρέχουν στους οδηγούς γρήγορη και εκατό τοις εκατό αξιόπιστη πρόσβαση σε ζωντανά δεδομένα κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών και των κατατακτήριων δοκιμών, ενώ ο οδηγός μπορεί να παραμείνει στο αυτοκίνητο. Αυτό περιλαμβάνει ενημερώσεις για τις καιρικές συνθήκες, σχέδια διαδρομής, πληροφορίες στρατηγικής, ανάλυση ανταγωνιστών, ζωντανή τηλεοπτική τροφοδοσία, αναπαραγωγές διαδρομών και υλικό από την πίστα.

«Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, είναι σημαντικό να δίνουμε στον οδηγό τις σωστές πληροφορίες τη σωστή στιγμή», δήλωσε ο Riccardo Musconi, επικεφαλής του Trackside Performance. «Η TeamViewer δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ και έχει βελτιώσει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε στην πίστα και επικοινωνούμε με τον οδηγό».

«Η TeamViewer είναι ταχύτερη, πιο αξιόπιστη και έχει περισσότερες δυνατότητες από οτιδήποτε άλλο στην αγορά. Έτσι, για εμάς, όπου τα χιλιοστά του δευτερολέπτου κάνουν τη διαφορά στα αποτελέσματα και η επικοινωνία μεταξύ του οδηγού και των μηχανικών του αγώνα είναι κρίσιμη, με αυτόν τον τρόπο παρέχουμε απόδοση», δήλωσε ο Steve Riley, επικεφαλής του τμήματος IT και Service Operations.

Η λύση απομακρυσμένης συνδεσιμότητας της TeamViewer διασφαλίζει ότι κάθε απόφαση βασίζεται σε ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες, ενισχύοντας τη στρατηγική της ομάδας για κάθε διαδρομή. Επιπλέον, η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και οι πολιτικές πρόσβασης υπό όρους είναι σημαντικές για την ασφάλεια των δεδομένων της ομάδας.

«Δεδομένου του ρυθμού των αγωνιστικών Σαββατοκύριακων, κάθε τεχνολογική εφαρμογή πρέπει να είναι σε θέση να συμβαδίζει. Ακόμα και ένα δευτερόλεπτο καθυστέρησης στην πρόσβαση των οδηγών στα δεδομένα που χρειάζονται μεταξύ των διαδρομών μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Η επιχειρησιακή πλατφόρμα απομακρυσμένης συνδεσιμότητας, Tensor, ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις επιδόσεων και έχει ενσωματωμένη ασφάλεια που σημαίνει ότι τα δεδομένα παραμένουν στην ομάδα. Για την ομάδα της Mercedes AMG PETRONAS F1 όλα έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία, την ταχύτητα και την ασφάλεια και αυτό είναι που προσφέρει το Tensor», δήλωσε ο Peter Turner, Εμπορικός Διευθυντής της TeamViewer.

Με τις λύσεις απομακρυσμένης συνδεσιμότητας της TeamViewer, η ομάδα Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 Team συνεχίζει να διευρύνει τα όρια, αξιοποιώντας την πρόσβαση σε δεδομένα για να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να επιτύχει στην πίστα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η ομάδα της Mercedes-AMG PETRONAS F1 χρησιμοποιεί την TeamViewer, δείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις