Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HP, Decathlon και Όμιλος Lonati: Παρουσίασαν την έννοια της Βιώσιμης Παραγωγής Υποδημάτων στην έκθεση ITMA στο Μιλάνο

Μαζί, παρουσίασαν μια καινοτόμο και βιώσιμη προσέγγιση στην κατασκευή υποδημάτων που πρόκειται να αναμορφώσει τον κλάδο.

Η HP, ο παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας, ένωσε με υπερηφάνεια τις δυνάμεις της με την Decathlon, μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εταιρείες στον κόσμο, και τον όμιλο Lonati για να παρουσιάσουν τον προηγούμενο μήνα στην έκθεση ITMA του Μιλάνου την καινοτόμο ιδέα κατασκευής υποδημάτων. Μαζί, παρουσίασαν μια καινοτόμο και βιώσιμη προσέγγιση στην κατασκευή υποδημάτων που πρόκειται να αναμορφώσει τον κλάδο. Αξιοποιώντας τη δύναμη προηγμένων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Multi Jet Fusion της HP και των μηχανών πλέξης παπουτσιών της Lonati, η συνεργασία αυτή ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον βιώσιμης παραγωγής υποδημάτων.

Παραδοσιακά, η παραγωγή υποδημάτων απαιτεί πολυάριθμα εξαρτήματα, συγκολλητικά υλικά και σημαντικό εργατικό δυναμικό. Ωστόσο, η HP, ο Όμιλος Lonati και η Decathlon φέρνουν την επανάσταση στη διαδικασία
αξιοποιώντας τη δύναμη του 3D Printing. Στην τελευταία τους καινοτομία, ανέπτυξαν ένα αθλητικό παπούτσι
που ενσαρκώνει το μέλλον της κατασκευής υποδημάτων.

Αυτό το πρωτοποριακό παπούτσι συνδυάζει τη σχολαστικά κατασκευασμένη κάλτσα της Lonati με μια καινοτόμο ενδιάμεση σόλα και εξωτερική σόλα που παράγονται με τον υπερσύγχρονο 3D printer της HP. Οι μηχανές πλέξης XT-MACHINE και Double Cylinder E1530XS της Lonati επιτρέπουν την παραγωγή του επάνω μέρους του παπουτσιού με ύφασμα μονής ή διπλής στρώσης, με αποτέλεσμα το ολοκληρωμένο επάνω μέρος να προσφέρει απαράμιλλη άνεση, ελαφρότητα, απόδοση και ποιότητα.

Ο εκτυπωτής Jet Fusion 5200 της HP παράγει τόσο την ενδιάμεση όσο και την εξωτερική σόλα του παπουτσιού,
αναδεικνύοντας τις δυνατότητες αιχμής της τεχνολογίας του 3D Printing. Για να διασφαλιστεί η βέλτιστη
απόδοση, αυτά τα εξαρτήματα κατασκευάζονται με τη χρήση του υλικού BASF Ultrasint TPU01, μιας ευέλικτης
θερμοπλαστικής πολυουρεθάνης σε σκόνη, γνωστής για την εξαιρετική απορρόφηση κραδασμών, και την
ευελιξία της. Με την ενσωμάτωση αυτών των προηγμένων υλικών και τεχνολογιών, η Decathlon και η HP
φέρνουν την επανάσταση στη βιομηχανία αθλητικών παπουτσιών, ανοίγοντας το δρόμο για καινοτόμα σχέδια που προσφέρουν απαράμιλλη άνεση, ανθεκτικότητα και απόδοση.

Με αυτή τη συνεργασία, οι εταιρείες θέλουν να μοιραστούν ένα βασικό μήνυμα, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα του 3D Printing και της ψηφιακής πλέξης για την κατασκευή σε βιομηχανικό επίπεδο, δίνοντας
έμφαση στα ακόλουθα βασικά σημεία:

1. Εξατομίκευση: Το παπούτσι μπορεί να προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό, επιτρέποντας στους καταναλωτές να προσαρμόσουν τα υποδήματά τους ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους.

2. Κυκλικότητα και δυνατότητα επιδιόρθωσης: Με τη χρήση μιας μεθόδου κατασκευής χωρίς κόλλα, το παπούτσι μπορεί εύκολα να επιδιορθωθεί όταν υποστεί ζημιά. Το μαξιλάρι και το επάνω μέρος μπορούν να διαχωριστούν, επιτρέποντας την επισκευή χωρίς να χρειάζεται να αποσύρετε το παπούτσι. Αυτό όχι μόνο παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος αλλά μειώνει επίσης τα απορρίμματα. Επιπλέον, η χρήση ενός μόνο υλικού, της θερμοπλαστικής πολυουρεθάνης (TPU), για τα μέρη της λαβής και του μαξιλαριού ενισχύει τον τρόπο που μπορεί να ανακυκλωθεί το παπούτσι. Όλα αυτά συμβάλλουν σε έναν πιο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον κύκλο ζωής του προϊόντος.

3. Τοπική παραγωγή: Αξιοποιώντας το 3D printing, το παπούτσι μπορεί να παραχθεί σε τοπικό επίπεδο,
μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων από την μεταφορά τους και υποστηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες.

4. Ευελιξία: Η διαδικασία κατασκευής επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής των αποθεμάτων και επιτρέπει την παραγωγή κατά παραγγελία, μειώνοντας έτσι τα απόβλητα.

Ο Phillipe Seille, Exploration Leader στη Decathlon, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, δηλώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον τομέα P&3DP της HP και τον όμιλο Lonati σε αυτό το έργο που αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του 3D printing, φέρνουμε την επανάσταση στη διαδικασία κατασκευής υποδημάτων, προσφέροντας στους καταναλωτές εξατομικευμένα, ανακυκλώσιμα και τοπικά παραγόμενα υποδήματα».

Ο Don Albert, Head of Footwear and Sports της HP Personalization & 3D Printing, πρόσθεσε: «Η τεχνολογία Multi Jet Fusion της HP επιτρέπει μια νέα εποχή βιώσιμης και καινοτόμου κατασκευής. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Decathlon για την παρουσίαση των τεράστιων δυνατοτήτων του 3D printing που συμβάλλουν σε μια πιο βιώσιμη προσέγγιση της κατασκευής. Η τεχνογνωσία του Ομίλου Lonati στην τεχνολογία των παπουτσιών ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις κοινές μας αξίες της βιωσιμότητας. Είναι πραγματικά
εμπνευσμένη η συνεργασία μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις