Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deliveroo: Επιστρέφει στην κερδοφορία και μοιράζει 250 εκατ. λίρες στους μετόχους της

Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA της εταιρείας έφτασαν τα 39,4 εκατ. στερλίνες έναντι ζημιών 51,6 εκατ. στερλινών στο πρώτο εξάμηνο του 2022

Κέρδη παρουσίασε η Deliveroo για το πρώτο εξάμηνο του 2023, με την βρετανική εταιρεία delivery να ανακοίνωσε πως θα μοιράσει ένα επιπλέον ποσό 250 εκατ. στερλινών πλεονάζοντος κεφαλαίου στους μετόχους της.

Πιο συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA της εταιρείας έφτασαν τα 39,4 εκατ. στερλίνες έναντι ζημιών 51,6 εκατ. στερλινών στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Συγχρόνως, οι προ φόρων ζημίες έφτασαν τα 57,6 εκατ. στερλίνες έναντι 127,1 εκατ. στερλινών πέρυσι την ίδια περίοδο.

Τα έσοδα της Deliveroo αυξήθηκαν σε 1,02 δισ. στερλίνες σε σύγκριση με πέρυσι που διαμορφωθήκαν στις 972,9 εκατ. στερλίνες.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Will Shu, δήλωσε: «Τους τελευταίους 18 μήνες, η Deliveroo έχει επιτύχει προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA πριν από το σχέδιο, και προχωράμε προς τον στόχο μας να παράγουμε σταθερά θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το σύνολο του 2023, η διοίκηση της Deliveroo αναμένει πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα κυμανθούν μεταξύ των 60 και των 80 εκατ. στερλινών, έναντι ποσού μεταξύ των 20 και των 50 εκατ. στο προηγούμενο guidance.

 

 

 

Photo by Joshua Lawrence on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις